prognoze

Prognoză meteo 12 noiembrie 2015 – temperaturi de mai

TEMPERATURI: 

– temperaturile minime ale nopții care urmează vor pleca de la valori de 3-4 grade în zonele montane înalte, 6-8 grade în celelalte zone montane, în Transilvania și Maramureș. În zona Subcarpaților și vestul Moldovei vom avea temperaturi de 9-10 grade. Cele mai ridicate temperaturi ale nopții, în continuare valori mai degrabă potrivite pentru maxime, le vom regăsi pe pe Banat, Crișana, tot sudul țării, Dobrogea, estul și sudul Moldovei, locuri unde se vor atinge și 11-13 grade. Temperaturile maxime ale zilei se vor situa, în toată țara, peste normele perioadei, cu valori plecând de la 9 grade în zona înaltă a Orientalilor, 10 – 12 grade în celelalte zone montane, 15 – 17 grade în Transilvania, Banat, Crișana și Maramureș. Valori de 17 – 19 grade se vor înregistra pe arii extinse în Moldova, Oltenia, Muntenia și Dobrogea, zone unde, izolat, se pot atinge chiar și valori de 22 – 23 de grade Celsius.

image

image

NEBULOZITATE:

– la începutul intervalului de prognoză, cerul va fi mai mult senin, nori joși urmând să acopere mai ales Moldova și Orientalii. Spre orele prânzului doar nordul extrem al Moldovei, Orientalii și Apusenii vor mai avea plafon de nori joși, în timp ce norii înalți și medii vor fi foarte rari. Spre orele serii deja cerul va fi senin în cea mai mare parte a țării, doar nordul și Apusenii urmând să fie zonele acoperite parțial de un plafon de nori joși.

image

PRECIPITAȚII:

– precipitațiile vor lipsi mâine din peisaj.

image

VÂNT:

– la începutul nopții, intensificări susținute de vânt vom avea pe nordul extrem al Moldovei. Intensificări care, spre orele prânzului și pentru scurtă durată, vor fi prezente și pe vestul țării. De menționat că pe tot parcursul zilei, vântul va avea adieri mai susținute, dar cu viteze ce nu vor trece de 30 km/h și pe tot sudul țării.

image

ZĂPADĂ:

– zero precipitații, zero șanse la zăpadă.

image

CONCLUZII:

– o zi deosebit de caldă pentru această perioadă, cu valori de temperatură ce vor fi și cu 10 – 12 grade peste valorile normale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *