prognoze

Prognoză meteo 11 noiembrie 2015 – cald, mult prea cald !

TEMPERATURI:

– noaptea care urmează va fi caracterizată prin valori de temperatură mult mai ridicate decât normalul perioadei. Începând cu zonele montane înalte, locuri unde vom avea minime de 3-4 grade, dar și restul zonelor montane, unde minimele se vor situa între 7 – 9 grade. În Transilvania și Maramureș vom avea minime de 8 – 10 grade, Moldova va avea minime de 12 – 14 grade, Subcarpații, Banatul și Crișana, 10 – 12 grade. Cele mai ridicate valori nocturne, mai potrivite pentru maxime, vor fi atinse în sudul extrem al Munteniei și Olteniei, dar și în Dobrogea, locuri unde vom avea și 14 – 15 grade. Și maximele zilei de mâine vor caracteriza o vreme cu mult mai caldă decât ar trebui să fie în prima jumătate a lunii noiembrie. Orientalii vor oferi cele mai mici maxime, de doar 8 – 10 grade. Moldova va avea 17 – 19 grade, Maramureșul, Crișana și Transilvania, 14 –1 6 grade. Banatul, Oltenia, Muntenia și Dobrogea vor avea cele mai ridicate valori ale zile, de la 19 până la 22, chiar 23 de grade.

image

image

NEBULOZITATE:

– la începutul intervalului de prognoză, norii înalți vor acoperi aproape toată țara, excepție făcând vestul extrem, în timp ce norii joși vor acoperi mai ales nordul, centrul și estul țării. La orele prânzului, cerul se va degaja mai ales pe sudul țării, însă plafonul de nori joși va continua să fie prezent pe nord, est și vest.  Situația va rămâne neschimbată până la orele serii.

image

PRECIPITAȚII:

-ploile, slabe cantitativ, vor fi prezente mai ales pe zona Orientalilor, dar nu este exclus să avem un pic de burniță și pe sudul țării, mai ales spre dimineață

image

VÂNT:

– la începutul intervalului, vântul va sufla în rafale destul de puternice, ce pot ajunge chiar și la 50 – 60 de km/h în nordul Moldovei, în Dobrogea și în Oltenia. Rafale de 30 – 40 km/h pot fi atinse și pe sudul țării sau centrul Moldovei. Pe parcursul zilei, vântul va mai fi activ mai ales pe zona de est, dar până spre seară și aici se va calma.

image

ZĂPADĂ:

– în condițiile unor temperaturi de septembrie, cu greu putem spera la ninsori. Și asta e o previziune chiar pe termen mediu.

image

CONCLUZII:

– vreme caldă, prea caldă, ploi puține și pe arii restrânse. Nu prea avem motive să ne plângem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *