prognoze

Prognoză meteo 10 noiembrie 2015 – cald și cu ploi

TEMPERATURI

– noaptea care urmează se va încadra în tendința generală a următoarei perioade, de încălzire. Astfel că, la nivelul țării noastre, nu vom mai avea minime negative, Cele mai scăzute valori le vom avea pe zona montană înaltă, cu valori de 1-2 grade pe Orientali, 3–5 grade pe restul masivelor montane. Moldova, Maramureș, Transilvania, estul Banatului, Subcarpații și Dobrogea vor avea temperaturi minime de la 7 la 9 grade. Cele mai ridicate temperaturi ale nopții le vom avea pe sudul țării dar și pe vestul Banatului, locuri unde se vor putea atinge și 11 – 13 grade, izolat chiar 14 – 15 pe sudul Olteniei. Maximele zilei de mâine, mult mai ridicate decât ar fi normal, vor pleca de la valori e 3-5 grade în zonele montane înalte, 8 – 10 în restul masivelor, 14 – 16 în Moldova, 12 – 14 în Maramureș și Transilvania, la valori de 15 – 17 în zona Subcarpaților și Dobrogea, 16 – 18 în Banat și Crișana. Sudul țării va oferi cele mai ridicate valori ale zilei, de 19 – 20 de grade.

image

image

NEBULOZITATE

– la începutul intervalului de prognoză, cerul României va fi acoperit cu nori pe toate nivelurile (joși, medii, înalți), singurele zone care ar putea scăpa, cel puțin de norii joși, fiind Oltenia și Dobrogea. Tendința se va păstra pe tot parcursul zilei, astfel că la orele serii vom avea nori înalți pe toată țara, nori medii pe est, sud est și nori joși pe toată țara, exceptând Oltenia și parțial Muntenia.

image

PRECIPITAȚII

– spre orele dimineții vom avea ploi pe nordul țării, acestea vor migra apoi spre Orientali. Cantitățile nu vor fi impresionante, cel mult 6 – 8 l/mp pe toată perioada de prognoză, mai ales pe nordul țării.

image

VÂNT

– la începutul intervalului de prognoză, vântul va prezenta intensificări, unele ce pot ajunge la 45 – 50 km/h, în Oltenia. Intensificările se vor extinde apoi și spre zona Munteniei, dar vor apărea și prin vestul țării. Și pe centru și est vântul va sufla o idee mai puternic decât o adiere. Spre orele serii, deja putem vorbi de intensificări susținute ale vântului pe tot sudul țării, centru dar și pe Moldova. De vină pentru aceste rafale de vântul este jet streamul ce se află în aceste zile și deasupra României.

image

image

ZĂPADĂ

– ținând cont de temperaturile ridicate pentru perioada din an în care ne aflăm, precipitațiile care își vor face apariția pe la noi vor fi doar ploi.

image

CONCLUZII

: – Avem temperaturi în creștere, avem și precipitații, avem de toate în această zi de toamnă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *