prognoze

Prognoză meteo 09 noiembrie – se termină perioada de acalmie

TEMPERATURI

: – temperaturile minime vor fi în creștere, urmând să avem valori de la 2-4 grade în zonele montane înalte, 5-7 grade în Maramureș, estul Moldovei, Subcarpați, mare parte din Banat, Crișana, Transilvania, Maramureș. 9 spre 10 grade vom avea în sud-vestul Banatului, sudul Munteniei, Dobrogea și sud estul Moldovei. În sudul extrem putem ajunge chiar și la minime de 12 grade. Maximele zilei de mâine vor marca , cel puțin pentru sudul țării, o vreme cu mult mai caldă decât normalul perioadei, urmând să avem, Pentru Muntenia, Oltenia și Dobrogea, valori de 17 – 19 grade, izolat 20, iar în sudul extrem al Olteniei, chiar 22 de grade. În Moldova vom avea maxime de 12 – 14 grade, în Transilvania, Banat, Maramureș și Crișana, valori de 13 – 15 grade. În zonele montane înalte vom avea maxime de 3 – 5 grade, iar în restul zonelor maxime de 7 – 9 grade.

image

image

NEBULOZITATE

: – la începutul intervalului de prognoză, nebulozitatea se va manifesta mai ales prin nori joși, care vor acoperi mai ales partea de nord, centru și vest a țării, dar și sud estul Dobrogei. Spre orele prânzului deja avem plafon consistent de nori înalți pe mare parte din țară, exceptând estul, iar nori joși vor apărea și pe estul Moldovei, față de ce aveam la începutul prognozei. Orele serii ne aduc deja un plafon de nori înalți și medii peste toată țara, în timp ce norii joși rămân cantonați pe nord, nord-vest și centru.

image

image

image

PRECIPITAȚII

: – după o perioadă destul de lungă fără precipitații, acestea își fac apariția și la noi, acoperind nordul Moldovei, Orientalii, sud-estul țării, mai ales Dobrogea și zona de Subcurbură a Carpaților, unde și cantitățile pot fi un pic mai mari.

image

VÂNT

:- marea problemă a zilei de mâine va fi însă vântul. Acesta va prezenta intensificări susținute pe estul și sudul țării, putând atinge chiar și valori de 50 – 60 km/h. Din fericire, aceste intensificări nu vor fi de durată.

image

ZĂPADĂ

:- rămânem ca și până acum, în așteptarea primilor fulgi de nea.

image

CONCLUZII

: – continuă încălzirea, își fac apariția și ploile, începem așadar să ne dezmorțim după o perioadă de acalmie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *