prognoze

Prognoză meteo 08 noiembrie 2015 – vreme în proces de încălzire

TEMPERATURI

: – minimele nopții care urmează vor avea valori de la –2, –4 grade în zona Orientalilor, 2-5 grade în Moldova, 3-4 grade în Maramureș, 2-3 grade pe Apuseni, 2-4 grade în Transilvania, 7-9 grade în Banat și Crișana. În zona Subcarpaților vom avea valori minime de temperatură de 4-6 grade. În sudul Munteniei, Oltenia și Dobrogea se vor atinge temperaturi minime de 6-7 grade. Temperaturile maxime vor pleca de la valori apropiate de pragul de îngheț în zona nordică a Orientalilor, 9-10 grade pe celelalte zone montane. Moldova va avea valori de temperatură diferite pe zone: vestul va atinge 14- 16 grade, centrul, undeva în jur de 12, iar estul Moldovei, spre 10 grade. Transilvania și Maramureșul se vor bucura de 13 – 14 grade, valori de temperatură ce vor fi atinse și pe Dobrogea. Muntenia, Banatul și Crișana vor ajunge la valori de 14 – 16 grade. Cele mai ridicate valori de temperatură le vom avea pe Oltenia, de 19 grade.

image

image

NEBULOZITATE

: – nebulozitatea va fi destul de accentuată pe parcursul zilei de mâine, modele meteo arătând o distribuție a tuturor tipurile de nori (joși, medii și înalți) pe mare parte din țară. Chiar dacă modelele arată o posibilitate ca pe sud norii joși să lipsească, există posibilitatea ca ceața să fie prezentă la  orele dimineții și ale serii.

image

image

image

PRECIPITAȚII

: – în ciuda faptului că avem niște precipitații ce dau târcoale mai ales pe zone de nord – est a țării, nu vor intra și pe zona țării noastre.

image

VÂNT

: – vântul va fi calm pe parcursul dimineții și al amiezii, dar, începând cu seara zilei de mâine, intensificările vor crește în intensitate pe sudul țării, iar rafale de vânt și de 45 – 50 km/h vor fi atinse pe Dobrogea și Oltenia.

image

ZĂPADĂ

: – Și România dar și Europa mai au de așteptat până să putem vorbi de un strat de zăpadă consistent. Sau măcar de un strat de zăpadă.

image

CONCLUZII

: – ca și tendință care se va păstra cel puțin până la jumătatea săptămânii viitoare, vremea este în încălzire. Ceața va fi prezentă, dimineața și seara, în zonele joase.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *