prognoze

Prognoză meteo 1 noiembrie 2015 – zi autentică de toamnă

TEMPERATURI:

– prima noapte a lui noiembrie vin cu temperaturi din ce în ce mai mici peste toată țara. Minimele negative nu mai sunt apanajul doar al depresiunilor sau zonelor montane înalte, ele coboară și mai jos. Temperaturi extrem de scăzute se vor înregistra în zona Orientalilor, Carpaților de Curbură și Meridionali, inclusiv în depresiunile Transilvaniei, acolo unde se pot atinge chiar și –7 spre –9 grade. Minime negative vor fi și spre centrul Moldovei, de –1 spre –2 grade, valori care se vor atinge și în zona Subcarpaților. Nici ]n celelalte regiuni nu vom putea vorbi de valori minime atractive, cele mai ridicate valori urmând să fie atinse în zona Banatului și litoralului, de 5 grade, în timp ce în restul țării ne vom limita la valori de la 1 spre 3,4 grade, care, sub efectul radiației nocturne puternice, datorită unui cer senin, vor putea fi și mai scăzute. Temperaturile maxime ale primei zile de noiembrie vor avea valori de la 11 la 14 grade la nivelul întregii țări, mai rece urmând să fie doar pe zona montană a Meridionalilor și estul extrem al Moldovei, acolo unde vom avea valori de până la 7 – 8 grade.

image

image

NEBULOZITATE:

– pe tot parcursul nopții și al dimineții, cerul va fi senin la nivelul întregii țări, fapt care va permite o radiație nocturnă extrem de puternică, ce va duce și mai jos valorile resimțite ale temperaturilor. Și acest cer senin se va păstra pe tot parcursul zilei, astfel că ne vom putea bucura din plin de soare.

image

PLOI:

– bifăm încă o zi fără precipitații la nivelul României.

image

VÂNT:

– pe timpul nopții vântul va avea în continuare o prezență mai activă pe zona de sud și sud est a țării. La orele prânzului se va simți mai activ pe partea de nord și în Dobrogea, după care lucrurile se vor calma.

image

ZĂPADĂ:

– peisajele frumoase de iarnă, mai ales la acest început de noiembrie, rămân un vis frumos.

image

CONCLUZIE:

– intrăm în ultima lună de toamnă cu o vreme frumoasă, rece noaptea, cu ceață în zonele joase, cu brumă prin zonele depresionare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *