prognoze

Prognoză meteo 31 octombrie 2015 – o ultimă zi de octombrie, frumoasă ca o zi de toamnă

TEMPERATURI:

– o noapte rece, mai ales pentru partea de nord, est și centru a țării, acolo unde valorile minime vor pleca de la valori negative în zonele montane (-1 spre –5, –6 grade în Orientali și zona de Curbură) spre valori de 2 – 4 grade în Moldova, Maramureș, Transilvania și Subcarpați. Valori un pic mai mari, de 5 –7 grade, vom avea în Muntenia, Dobrogea, Oltenia, Banat și Crișana. Ultima zi de octombrie va aduce maxime de 4 – 6 grade în zonele montane, 7 – 9 grade î Moldova, 10 – 12 grade în Muntenia, Oltenia și Dobrogea. Cele mai ridicate valori le vom avea în Transilvania, Maramureș, Banat și Crișana, zone din țară unde se pot atinge și 13 – 15 grade.

image

image

NEBULOZITATE:

– vom avea soare din belșug mâine, cu un cer senin pe tot parcursul zilei și nori doar trecători, cât să creeze un aspect frumos.

image

PRECIPITAȚII:

– continuăm cu o lipsă a precipitațiilor ce se întinde deja pe o perioadă lungă și tinde să devină și mai lungă, dacă ne uităm și pe perspectivele săptămânii următoare.

image

VÂNT:

– pe timpul nopții, vântul va avea ceva intensificări pe zona de sud și sud est, cu rafale de 28 – 30 km/h. Acestea vor continua și pe parcursul zilei, cuprinzând și zona de nord a Moldovei și restrângându-se pe zone izolate din sudul țării și Dobrogea. Spre seară putem vorbi de o calmare la nivelul întregii țări.

image

ZĂPADĂ:

– în continuare, doar un vis frumos să vedem zăpada.

image

CONCLUZII:

– ultima zi de octombrie vine cu temperaturi ceva mai mici față de ziua precedentă, dar cu o zi cu mult soare, plăcută așadar, în ciuda vântului care va adia mai puternic până spre orele serii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *