prognoze

Prognoză meteo 30 octombrie 2015 – diferențe mari de temperatură între noapte și zi

TEMPERATURI:

– minime negative în zonele montane înalte, cu valori de –1, –2 grade, dar care, pot ajunge, izolat, chiar și la valori de –4 – 5 grade, pe fondul radiației nocturne puternice. Temperaturi apropiate de pragul de îngheț vom avea și în Transilvania, Maramureș, zona estică și nordică a Moldovei, unde nu vor fi valori mai mari de 1 – 3 grade. În zona dealurilor Subcarpatice și sudul Moldovei vom avea temperaturi minime de 3 – 5 grade. Cele mai ridicate valori ale nopții le vom regăsi zona Banatului, sudul Crișanei, sud –estul Munteniei, Oltenia și Dobrogea, acolo unde se pot atinge și 7 – 8 grade. Maximele zilei vor pleca de la valori de 7 – 9, 10 grade în zonele montane și în nordul și estul Moldovei, 11 grade în estul Moldovei. Vom avea 12 – 13 grade în zona Subcarpaților, 12 – 14 grade în Transilvania, Maramureș, sudul țării și Dobrogea. Cele mai ridicate valori, de 15 grade, le vom avea mai ales pe zona de vest a țării, în Banat și Crișana.

image

image

NEBULOZITATE:

– la începutul nopții nebulozitatea va fi destul de accentuată, ceea ce este o veste bună, căci astfel nu vom mai avea o scădere abruptă de temperaturi. Doar Moldova, pe arii destul de extinse, va avea parte de un cer senin. Pentru ziua de mâine, spre orele serii, doar vestul, nord vestul țării și nordul Moldovei vor avea un cer senin, în restul țării gradul de nebulozitate urmând să fie între valori de la 50 spre 100%.

image

PLOI:

– ploile lipsesc cu desăvârșire nu doar din peisajul României, ci a unei mari părți din Europa, cel puțin mâine.

image

VÂNT:

– pe sudul țării și nordul Moldovei, la începutul intervalului de prognoză, vântul va avea ceva intensificări, de până la 30 km/h. Treptat, spre orele dimineții, ele vor cuprinde toată zona de sud și est, urmând ca pe seară să mai fie de interes doar pe sud.

image

ZĂPADĂ:

– nicio schimbare în ceea ce privește șansele ca să vedem vreun fulg de nea rătăcit prin România.

image

CONCLUZII:

– principalul factor de stres al acestor zile este reprezentat de diferența mare de temperaturi între noapte și zi, ce se poate duce chiar și la 18 – 20 de grade. În rest, temperaturi plăcute ziua, zero șanse de ploi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *