prognoze

Prognoză meteo 29 octombrie 2015 – o zi mohorâtă și vântoasă

TEMPERATURI:

– temperaturile minime continuă să scadă de la o zi la alta, astfel că și noaptea care urmează ne va solicita inventivitatea de a ne încălzi. În zonele montane înalte vom avea preponderent temperaturi negative, de –1, –2 grade, izolat, mai ales în zona de Curbură, putând să se atingă chiar și –5 spre – 7 grade. Temperaturi apropiate de pragul de îngheț vor fi pe toată zona înaltă, dar și în Subcarpați, Transilvania, Maramureș și Moldova. Aici, chiar dacă valorile din adăposturile meteo vor arăta un 2 –3 grade, datorită radiației nocturne, acestea vor fi mult mai scăzute. Cele mai ridicate valori ale nopții le vom avea pe zonele Banatului, Crișanei, Olteniei, Munteniei și Dobrogei, acolo unde se vor putea atinge și 6 – 7 grade. Temperaturile maxime vor pleca de la 9 – 10 grade în zonele de munte, 11 – 13 grade în Moldova, 14 – 16 grade în Transilvania, Maramureș, Banat, Crișana, Oltenia, Muntenia și Dobrogea.

image

image

NEBULOZITATE:

– spre deosebire de ziua de azi, când am avut un cer senin în mare parte din țară, ziua de mâine va fi una în care doar izolat, prin zona Moldovei, să avem un cer senin, în rest, nebulozitatea urmând să se situeze la un 25 – 30%.

image

PRECIPITAȚII:

– ploile sau ninsorile nu vor apărea pe radarul țării noastre o bună perioadă de timp de acum încolo.

image

VÂNT:

– la începutul intervalului de prognoză vântul va prezenta ceva intensificări în sudul Munteniei și al Olteniei, cu viteze ce pot ajunge la un 30 km/h. Odată cu intrarea în dimineața, intensificările cresc în intensitate și cuprind arii și mai extinse din Muntenia, Moldova, Dobrogea și interiorul Arcului Carpatic. În nordul Moldovei și pe sudul Munteniei vitezele se pot apropia de un 40 – 45 de km/h. Intensificări se vor păstra pe tot parcursul zilei.

image

ZĂPADĂ:

– iarna este încă departe de România.

image

CONCLUZII:

– ziua de mâine nu va mai fi atât de prietenoasă ca aspect, nebulozitatea și vântul urmând să creeze senzația unei zile mult mai reci decât arată temperaturile din termometre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *