prognoze

Prognoză meteo 28 octombrie 2015 – diferențe mari de temperatură între noapte și zi

TEMPERATURI:

– o noapte rece la nivelul întregii țări, cu valori de temperatură ce cu greu vor urca spre valori de 5 – 7 grade și asta doar izolat în sudul extrem, Dobrogea și vestul Banatului. La nivel montan vom avea valori de temperatură aproape de pragul de îngheț, iar în zonele înalte vom avea temperaturi negative, de –1, –2 grade, izolat, în Orientali, putându-se înregistra și –3, –4  grade. În Moldova, minimele vor pleca de la 1 – 3 grade în nord și centru și 4 – 5 grade în sud. În dealurile Subcarpatice vom avea minime de la 1 spre 3 grade, dar, izolat, din cauza radiației nocturne puternice, este posibil ca și aici, ca și în depresiunile Transilvaniei, valorile să fie mai scăzute. Banatul și Crișana, alături de sudul extrem și Dobrogea, vor oferi cele mai ridicate minime, cu valori de 7 – 8 grade. În schimb, maximele vor caracteriza o vreme normală pentru perioada din calendar, valorile la nivelul țării urmând să fie cuprinse între 12 – 14, 15 grade, Banatul și Crișana urmând să aibă cele mai ridicate temperaturi, de 16 – 17 grade.

image

image

NEBULOZITATE:

– dacă pe parcursul nopții ceru va fi mai mult senin, accentuând astfel radiația nocturnă și scăzând și mai mult temperaturile, începând cu orele dimineții cerul se va acoperi treptat, începând cu vestul țării, iar până spre după amiază, doar sud estul extrem se va mai bucura de un cer senin.

image

PRECIPITAȚII:

– ploile vor lipsi cu desăvârșire din peisaj, iar acest scenariu se pare că va dura destul de mult.

image

VÂNT:

– vântul va sufla slab pe tot parcursul zilei, urmând ca doar spre seară și doar izolat pe sudul extrem al țării să avem intensificări izolate, ce pot ajunge spre 28 – 30 km/h.

image

ZĂPADĂ:

– deși la un moment dat părea că este mai aproape de noi ca oricând, iarna pare a se lăsa așteptată, dacă vorbim de fenomenele specifice.

image

CONCLUZII:

– noapte rece, dimineți cu ceață în zonele joase dar ziua temperaturile ajung la normal. Soarele nu va fi prea darnic cu multe zone din țară.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *