prognoze

Prognoză meteo 23 octombrie 2015 – o zi normală de toamnă

TEMPERATURI:

– în zonele montane, minimele vor continua să fie cele mai scăzute, de la –1 spre –3 grade în Orientali, Meridionali și Apuseni (zonele înalte) la temperaturi apropiate de limita înghețului în restul masivelor. În restul țării, vom avea valori de la 2-3 grade în Transilvania și Maramureș, 5-6 grade în Moldova, Banat și zona Subcarpaților, până la 9 grade în Oltenia, Muntenia și izolat 10 grade în Dobrogea. Maximele zilei de mâine vor caracteriza temperaturi normale pentru data la care ne aflăm, cu valori de la 4 – 6 grade în zonele montane, 12 – 14 grade în marea majoritate a regiunilor,izolat, în zonele deluroase din Muntenia și sudul Moldovei putând atinge și valori de 15 grade.

image

image

PRECIPITAȚII:

– la începutul intervalului de prognoză, ploile vor mai fi prezente pe sudul extrem al țării și pe Dobrogea, dar nu în cantități importante. După aceea, vor părăsi, pentru o perioadă, peisajul țării noastre.

image

NEBULOZITATE:

–  la orele prânzului, doar pe partea de sud a țării vom avea un cer mai mult acoperit, dar, spre după amiază și seară, vom vorbi de un cer variabil pe tot teritoriul țării.

image

VÂNT:

– la începutul intervalului de prognoză, vântul va prezenta intensificări pe zona Dobrogei și sudul Moldovei, mai puternice mai ales pe litoral, acolo unde se pot atinge și viteze de 45 – 50 km/h.

image

ZĂPADĂ:

– avem ceva șanse de ninsori slabe la peste 1800 de metri, în zona Meridionalilor, mai ales la noapte. Intensificări izolate vor fi, pe parcursul zilei, și pe zona de sud a țării

image

CONCLUZII:

– o zi absolut normală de toamnă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *