prognoze

Prognoză meteo 21 octombrie – o zi calmă de toamnă

TEMPERATURI:

– noaptea care urmează va fi una mai rece decât precedentele, în cea mai mare parte a țării. În zona Meridionalilor vom ajunge la valori de –2 chiar –3 grade. În restul țării, valorile minime vor fi cuprinse între 5 și7-8 grade, izolat 9. Cel mai cald va fi pe zona de sud a Moldovei și Dobrogea, acolo unde se vor atinge și 11- 13 grade. Maximele zilei, exceptând zonele montane, acolo se vor păstra în limitele a 7 – 9 grade Celsius, vor caracteriza o zi plăcută pentru această perioadă. Vom avea 14 – 15 grade în Moldova, 11 – 12 grade în Maramureș, Crișana și Banat. Tot 12 grade vom avea și în Transilvania. Sudul extrem al țării va avea valori de temperatură de 15 – 16 grade. Cele mai ridicate temperaturi ale zilei le vom întâlni în zona dealurilor Subcarpatice, acolo unde se pot ajunge și la valori de 17 grade.

image

image

PRECIPITAȚII:

– la începutul intervalului de prognoză, ploile se vor regăsi pe partea de sud-est, unde pot lăsa, izolat, și 10 – 15 l/mp. Pe parcursul zilei de mâine, ploile nu vor mai fi atât de accentuate, doar izolat putând să mai cadă câțiva stropi.

image

NEBULOZITATE:

– pe timpul nopții, nebulozitatea va fi accentuată, spre 100%, pe partea de sud și est a țării. Ziua de mâine va aduce un cer mai degrabă degajat, doar în interiorul arcului carpatic urmând să avem un 70 – 75% grad de acoperire.

image

VÂNT:

– pe timpul nopții, vântul va prezenta intensificări susținute pe toată partea de sud, viteza la rafală putând ajunge chiar și la 50 – 55 km/h. Spre dimineață, vântul se va intensifica și pe partea de est, dar rafalele nu vor trece de un 30 km/h. Spre seară, lucrurile se vor calma din acest punct de vedere.

image

ZĂPADĂ:

– modelul GFS nu dă șanse pentru zăpadă pentru mâine. Ceea ce este destul de realist, ținând cont de aria precipitațiilor. Modelul WRF dă o arie destul de nerealistă de zăpadă pe teritoriul țării noastre.

image

image

CONCLUZII:

– ziua de mâine se va ameliora sub aspectul precipitațiilor, iar temperaturile rămân la valori plăcute pentru data din calendar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *