prognoze

Prognoză meteo 20 octombrie – una caldă, una ploioasă

TEMPERATURI:

– noaptea care urmează va fi una cu temperaturi plăcute la nivelul țării noastre. În zonele montane vom avea valori de temperatură de 7 – 9 grade, ceva mai scăzute urmând să fie în zonele înalte, acolo urmând să avem valori de 2-3 grade. Pentru restul țării, valorile termice vor fi apropiate, indiferent de regiuni, situându-se între 11 și 13, izolat 14 grade. Maximele nu vor crește cu prea mult, cel puțin în Moldova, Maramureș, zonele montane, Banat, Crișana, locuri unde tot valori de 13- 15 grade vom întâlni. Valori asemănătoare vom avea și în Dealurile Subcarpatice și sudul Olteniei. Cele mai ridicate temperaturi ale zilei le vom avea pe sud-estul țării, acolo unde vom avea 17- 19 grade, izolat chiar 20 – 21 de grade.

image

image

PRECIPITAȚII:

– la începutul intervalului de prognoză, ploile vor fi prezente pe Oltenia, Meridionali, sud-estul Moldovei. Pe parcursul zilei ploile vor cuprinde tot teritoriul țării și vor lăsa și cantități importante de apă, pentru mâine sudul Moldovei părând cel mai afectat, cu 40 l/mp.

image

NEBULOZITATE:

– doar vestul și nordul țării au ceva șanse la un cer cât de cât mai degajat, în restul țării nebulozitatea urmând să fie de 100%.

image

VÂNT:

– la începutul nopții, vântul va prezenta intensificări pe sud, sud-est și izolat pe vest. Odată cu intrarea în zi, intensificările se vor accentua pe nordul Moldovei, pe Crișana, acolo putând să se atingă, la rafală, și viteze de 55 – 60 km/h. Aceleași viteze le vom regăsi, odată cu seara, și pe zona de sud.

image

image

ZĂPADĂ:

– o nouă zi fără zăpadă în țara noastră

image

CONCLUZII:

– o zi plăcută ca temperaturi, chiar dacă în scădere ușoară, și cu ploi ce vor traversa cam fiecare regiune.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *