prognoze

Prognoză meteo 17 octombrie 2015 – zi plăcută de toamnă, ploi mai multe în vest

TEMPERATURI:

– la noapte, temperaturile se vor păstra modeste în zonele montane, acolo unde nu vor trece de un 6-8 grade, iar în zonele înalte, cu greu vor trece de 2-3 grade. Rece va fi și în Moldova, acolo unde nu vom vorbi de mai mult de 8-9 grade ca minimă. În restul țării, temperaturile minime vor fi de la 11 – 13 grade, în Dobrogea putând fi posibile inclusiv valori de 14 – 15 grade. Din punct de vedere al maximelor, ziua de mâine va fi una extrem de plăcută, valorile termice urmând să plece de la 10 – 12 grade în zona de munte, 11 – 13 grade în zona Moldovei și a Subcarpaților. În Banat, Crișana, Maramureș, vom avea valori de 13 – 15 grade, urmând ca cele mai ridicate valori ale zilei să le avem în sudul extrem al țării și Dobrogea, acolo unde ne vom întâlni frecvent cu valori de temperaturi de 17 – 18 grade Celsius.

image

image

PRECIPITAȚII:

– la începutul nopții, ploile vor fi prezente pe partea de vest a țării, unde vor lăsa și cantități moderate, dar și pe sud vest, mult mai slabe cantitativ. Spre orele amiezii, ploile câștigă teren și pe partea de nord-vest, și nord, Maramureșul și Crișana urmând să aibă și ele parte de cantități moderate.

image

NEBULOZITATE:

– soarele va avea ceva șanse să își facă din când în când apariția, mai ales pe partea de sud și est a țării.

image

VÂNT:

– la începutul nopții, vântul va fi destul de activ pe partea de sud, de nord est și în zonele montane, iar rafalele pot ajunge chiar și la 40 km/h. Până spre orele serii, vântul se va liniști, devenind slab ca intensitate.

image

ZĂPADĂ:

–  în continuare fără fenomene specifice iernii pe teritoriul României.

image

CONCLUZII:

– o zi cu temperaturi în continuare plăcute pentru perioada aceasta, dar cu ploi ceva mai multe, mai ales pe partea de vest și nord – vest.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *