prognoze

Prognoză meteo 16 octombrie – zi plăcută, doar vântul strică peisajul

TEMPERATURI:

– noaptea care urmează va fi în continuare rece în Orientali, Moldova, mare parte din Muntenia, Oltenia, zone în care temperaturile minime vor fi cuprinse între 3, 5 grade și 9, 10 grade. În Dobrogea vom avea minime de 11 – 13 grade, la fel ca și în Transilvania. Cele mai ridicate valori le vom întâlni tot în zona Banatului și Crișanei, acolo unde se vor putea atinge și 14 –1 5 grade. Maximele zilei de mâine vor caracteriza o vreme plăcută, maximele urmând să plece de la valori de 12 = 14 grade în Moldova și Subcarpați, 14 – 16 grade în Oltenia, Muntenia, Dobrogea.  Cele mai ridicate maxime ale zilei le vom avea în Transilvania, cu 17 – 19 grade, Banat și Crișana urmând să ofere chiar și valori de 20 – 21 de grade.

image

image

PRECIPITAȚII:

– la începutul intervalului de prognoză, ploile vor fi prezente mai ales pe partea de sud vest, urmând ca abia pe seara zilei de mâine ele să revină, pe Banat și Crișana, putând lăsa și cantități moderate.

image

VÂNT:

– la începutul nopții, vântul va prezenta intensificări pe partea de sud și nord vest, viteza la rafală putând ajunge și la un 35 de km/h. Spre orele dimineții, rafalele se vor intensifica și pe zona Moldovei, iar aici vântul poate atinge chiar și viteze de 45 – 50 km/h.

image

ZĂPADĂ:

– nici cea mai mică șansă ca mâine să avem fenomene de iarnă pe la noi.

image

CONCLUZII:

– o zi calmă, cu temperaturi plăcute ziua, vântul urmând să fie marele dușman al unei zile perfecte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *