prognoze

Prognoză meteo 14 octombrie 2015 – vreme plăcută de Sfânta Parascheva

TEMPERATURI:

– urmează o noapte cu adevărat rece în toată țara, minimele urmând să plece de la valori negative, de –1, –2 grade în zona Orientalilor, dar și în zone de la peste 1800 m din Meridionali, 1-2 grade în Moldova, 3 – 6 grade pe arii extinse din Muntenia, Oltenia, Dobrogea și Transilvania ș Maramureș. Banatul și Crișana vor avea cele mai ridicate minime, de 8 – 10 grade. Temperaturile maxime vor pleca de la 7-8 grade, pe linia Carpaților și în vestul Olteniei, 10 – 12 grade în Moldova, 12 – 14 în Muntenia, Dobrogea, Banat, Crișana și Maramureș. Cele mai ridicate maxime ale zilei de mâine le vom avea în sudul extrem și Transilvania, acolo unde vom ajunge și la 15 – 16 grade.

image

image

PRECIPITAȚII:

– începând cu orele dimineții de mâine, ploile își vor face apariția prin vestul țării, vor avea o traiectorie est-vest, afectând și Transilvania dar și nordul Olteniei, fără a lăsa în urma lor cantități importante.

image

VÂNT:

– vântul nu va prezenta intensificări importante, putând totuși să ajungă și la rafale de 25 – 30 km.

image

ZĂPADĂ:

– stratul de zăpadă depus în urma ninsorilor de acum 2 zile este deja aproape istorie. Nici nu se mai întrevăd ninsori noi prea curând.

image

CONCLUZII:

– ziua de mâine se anunță liniștită pentru mare parte din țară, exceptând vestul țării, unde ploi mocănești își vor face din nou simțită prezența.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *