prognoze

Prognoză meteo 13 octombrie 2015 – vreme în ameliorare

TEMPERATURI:

– Noaptea care urmează va putea fi încadrată cu ușurință la capitolul, recorduri zilnice de temperaturi minime pentru data de 13 octombrie. Plecând de la cele –4 spre –6 grade din zona Orientalilor, cele 0 spre –2 grade din Apuseni și zona vestică a Meridionalilor, nici în restul țării nu vom mai avea valori nocturne ridicate. La nivelul întregii țări vom avea valori minime de la 2, 3 grade, până la 7 – 8 grade. Doar izolat, în zona Dobrogei, să se atingă un 10 – 11 grade. Maximele ne vor mai alunga din frigul de peste noapte, marcând o creștere față de ziua precedentă: 2 – 3 grade în zona Orientalilor, 9 – 10 grade în Moldova, 12 – 14 grade în Muntenia, Oltenia, Dobrogea, Banat, Crișana. Cele mai ridicate valori le vom avea în Transilvania, 15 – 16 grade, dar și în sudul extrem al Olteniei, cu aceleași valori.

image

image

PRECIPITAȚII:

– Ciclonul care ne-a adus valul de precipitații din ultimele zile se pregătește să părăsească România și va face acest lucru prin precipitațiile care vor mai cădea pe timpul nopții în zona de est și sud est a țării. Vom avea astfel o zi de liniște, în care ploile nu vor mai fi atât de prezente.

image

VÂNT:

– Vântul va mai prezenta rafale susținute pe partea de sud – est, care vor putea ajunge chiar și la 50 km/h, dar asta doar în prima parte a zilei. După aceea vom putea vorbi de o atmosferă calmă.

image

ZĂPADĂ:

– în zona de nord a Moldovei și pe Orientali a nins ca într-o zi de iarnă veritabilă și s-a așternut strat de zăpadă ce atinge, în unele locuri, și 15 cm. Mâine nu mai sunt așteptate ninsori noi, care să depună un strat nou de zăpadă.

image

CONCLUZII:

–  O zi în ameliorare din toate punctele de vedere: temperaturi, precipitații, vânt. Doar noaptea rămâne rece.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *