prognoze

Prognoză meteo 12 octombrie 2015 – o nouă zi cu ploi, ninsori, frig

TEMPERATURI:

– în întreaga țară temperaturile minime vor marca o scădere și vor caracteriza o noapte rece. În zona Orientalilor vom avea minime negative, de până la –2 grade. Toată zona Moldovei va avea valori de temperatură extrem de scăzute, cuprinse între 1, 2 grade și până la 2-3. În Maramureș nu vom avea decât un 3-5 grade, în Transilvania nu mai mult de 6 – 7 grade. Banat, Crișana, Subcarpați, zona de sud-est va avea temperaturi de până la 8 – 10 grade. Cele mai ridicate valori nocturne le vom întâlni în sud-vestul extrem, 12 grade, sudul extrem, 11 grade și Dobrogea, cu 14 – 16 grade. Maximele vor rămâne la aceleași valori ca și minimele, cu doar câteva mici schimbări, caracterizând o vreme rece pentru această perioadă a anului. Orientalii rămân polul frigului cu valorile sale de 0, –2 grade. La fel și Moldova, cu 4 – 6 grade, Maramureș cu cele 5 – 7 grade, Transilvania cu 7 –9, Banat și Crișana cu 8 – 10 grade. Sud estul și sud vestul Munteniei vor fi și ele poli ai frigului, cu valori de 7 – 8 grade. Cele mai ridicate temperaturi le vom întâlni în sudul extrem, 12 – 14 grade, la fel ca și în Dobrogea. 

image

image

PRECIPITAȚII:

– la începutul nopții, ploile rămân de interes pentru partea de sud-vest , pentru estul țării și pentru Orientali urmând să predomine lapovița și ninsorile. Odată cu intrarea în dimineață, precipitațiile vor cuprinde toată țara, putând fi și importante cantitativ. Spre seară, aria precipitațiilor se va muta mai ales pe estul și nordul țării.

image

VÂNT:

– vântul va continua să fie prezent, cu rafale destul de puternice, de până la 60  – 70 km/h, pe partea de sud-est și vestul țării, pe tot parcursul zilei de mâine, accentuând senzația de frig dată de temperaturile scăzute.

image

ZĂPADĂ:

– ninsorile vor continua să fie prezente, mâine, pe nordul Orientalilor, iar stratul de zăpadă depus poate fi chiar și de 10 – 15 cm.

image

CONCLUZII:

– o zi deosebit de rece, cu ploi și ninsori pe arii extinse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *