prognoze

Prognoză meteo 08 octombrie 2015 – răcire semnificativă

TEMPERATURI:

– noaptea care urmează va fi una mai rece decât precedentele. Influența aerului polar dinspre Rusia deja începe să își facă simțită prezența, astfel că și la noi, în zonele montane, vom avea temperaturi chiar și sub limita înghețului, mai ales în zona Orientalilor și a Meridionalilor. Și în Moldova noaptea va fi una deosebit de rece, cu minime ce nu vor mai trece de 3 – 5 grade. În Transilvania, temperaturile se vor opri la un 6 – 8 grade. Maramureșul va tremura și el la cele doar 4 – 6 grade din termometre. Răcirea va fi simțită și pe sudul țării, minimele din Muntenia, Oltenia și Dobrogea urmând să mai ajungă cu greu la un 10 – 11 grade. Cel mai cald va fi în Banat și Crișana, acolo unde se vor atinge chiar și 13 – 15 grade. Răcirea va fi și mai evidentă pe timpul zilei, când cu greu se vor mai atinge 17 grade. Vom avea 11 grade în Moldova, 13 – 15 grade în Maramureș, 16- 18 grade în Transilvania, 14 – 15 în Banat și Crișana. În dealurile Subcarpatice, maximele nu vor mai trece de 12 – 13 grade. În Oltenia, Muntenia și Dobrogea vor fi temperaturi de la 12 la 15 – 16 grade.

image

image

PRECIPITAȚII:

– ploile care vor fi prezente mâine pe teritoriul României, vor rămâne cantonate mai ales pe partea de sud vest a țării. Este posibil ca ele să aducă chiar cantități de 30 – 40 l/mp și izolat, chiar și de peste 50 l/mp, cantitate cumulată în 24 de ore.

image

VÂNT:

– rafalele de vânt vor continua să fie susținute și pe parcursul nopții și în prima parte a zilei de mâine, zonele afectate urmând să fie tot cele din sudul țării, unde se pot atinge chiar și viteze de 50 km/h. Ulterior, începând cu după amiaza zilei de mâine, vântul va scădea ca intensitate.

image

ZĂPADĂ:

– cel puțin pentru ziua de mâine, șansele la zăpadă sunt destul de scăzute, mai ales când precipitațiile sunt așteptate doar în zona de sud vest. Dar zăpada este mai aproape decât credem noi.

image

CONCLUZII:

– intrăm într-un proces puternic de răcire, temperaturile urmând să ajungă să caracterizeze mai degrabă o vreme de sfârșit de noiembrie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *