prognoze

Prognoză meteo 06 octombrie – bucurați-vă de vremea de mâine, vin zile reci și ploioase

TEMPERATURI:

– temperaturile minime ale nopții vor fi în continuare plăcute, în mare parte din țară. Cele mai mici valori vor fi întâlnite în zonele montane, în Transilvania și Maramureș și vor fi cuprinse între 6 și 8 grade. În restul țării vom avea: Moldova: 13 – 14 grade, dealurile Subcarpatice: 11 – 12 grade, Banat și Crișana: 11 – 13 grade. Cele mai ridicate minime vor fi atinse în sudul extrem, sudul Moldovei și Dobrogea, acolo unde se vor atinge și 15 – 17 grade. Maximele zilei vor fi cuprinse, cu excepția zonelor montane, între 21 – 23, 24 de grade. În zonele montane vom avea temperaturi de la 12 la 14, 15 grade. O excepție va face zona de la peste 2000 m din Meridionali, acolo unde și maximele vor fi scăzute, nu mai mult de 8 – 10 grade.

image

image

PRECIPITAȚII:

– ploile vor fi prezente mâine, în cantități mult mai mici, în nordul țării, pe Orientali și în zona Subcarpaților de Curbură. Asta conform GFS. Dacă este să dăm crezare WRF și celor de la Rometex, ploile vor avea ceva de spus mai ales pe zona Dobrogei, unde este posibil să lase chiar și peste 18 – 20 l / mp.

image

image

image

VÂNT:

– vântul va prezenta ceva intensificări, nu mai mari de un 30 km/h la rafală, mai ales în prima parte a zilei, pe zona de sud și de est.

image

ȘANSE FURTUNI:

– valori LOW CAPE ridicate, între 700 – 1000, vor fi pe zona Dobrogei. Și LI va fi la cote optime, de –4, –5 grade. Datele WRF se apropie de ceea ce spune și GFS în direcția asta, cu specificația că ultima dă parametrii convectivi ok și pe partea de Orientali. Așadar, după spectacolul de azi din vest, mâine se pare că este rândul Dobrogei să ofere un ultim spectacol convectiv.

image

image

CONCLUZII:

– o ultimă zi de calm și soare pentru o parte din țară, o zi de urmărit pentru iubitorii de fenomene convective, dacă se vor afla prin Dobrogea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *