prognoze

Prognoză meteo 04 octombrie 2015 – o zi de toamnă cu savoare de vară

TEMPERATURI

– noaptea care urmează va fi mai caldă decât precedentele, doar în zonele montane urmând și în Transilvania urmând să avem valori de la 5 grade până la 7 – 9 grade. În depresiuni, temperaturile se pot apropia chiar și de 0 grade, asta datorită radiației nocturne intense dar și datorită fenomenului de inversiune termică. Ceața va fi și ea un fenomen frecvent, mai ales în zonele de câmpie și văi.  În Moldova, Banat, Crișana, Oltenia, Muntenia și Dobrogea, temperaturile minime vor avea valori de la 10 – 11 grade până la 14 – 15 grade. Temperaturile maxime vor caracteriza o zi caldă, cu temperaturi ce se vor apropia de o zi de vară. În toată țara, valorile de temperatură vor avea valori de la 21 – 22 de grade în zonele deluroase, în Transilvania, 22 de grade în nordul Munteniei, în Oltenia, până la valori de 23 – 25 de grade în Banat, Crișana, sudul extrem, Moldova și Dobrogea.

image

image

PRECIPITAȚII:

-și mâine ploile vor fi absente total de pe teritoriul țării noastre. Ținând cont de ceea ce va urma în perioada următoare, motiv de bucurie, zicem noi.

image

VÂNT:

– pe zona de sud est vom avea ceva intensificări ale vântului, mai ales în prima parte a zilei, ce vor putea aduce, la rafală, chiar și viteze de 40 km/h.

image

ZĂPADĂ:

– zero șanse de precipitații pentru mâine, deci zero șanse și de zăpadă. Dar lucrurile se vor schimba radical chiar foarte curând.

image

CONCLUZII:

– ziua de mâine va fi una foarte frumoasă, cu temperaturi chiar apropiate de o zi de vară, fără precipitații și cu vânt slab în cea mai mare parte a timpului. E o zi de care chiar trebuie să profităm, ne va fi dor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *