prognoze

Prognoză meteo 1 octombrie 2015 – intrăm într-un proces de încălzire

TEMPERATURI:

– noaptea care urmează va fi cea mai rece noapte a lunii septembrie cu valori de temperatură ce se vor situa de la 0 – 2 grade în zona montană (este posibil ca în zona Meridionalilor să ajungem chiar și la valori de –1, –2 grade), până la 4- 6 grade pe arii extinse din Transilvania, zona Subcarpaților, nord vestul Munteniei. În Banat, Crișana, parte din Moldova și din Oltenia, dar și în sudul Munteniei, vom avea minime de la 7,8 grade, până la 10 grade. Cele mai ridicate valori ale nopții vor fi în sud estul țării și al Moldovei, respectiv în Dobrogea, locuri unde temperaturile vor ajunge la 11 – 13 grade. Temperaturile maxime vor crește față de ziua precedentă ajungând la valori de 13 – 16 grade în Moldova, 16 – 17 grade în Transilvania, 18 – 20 de grade în Banat și Crișana. În Oltenia și Muntenia, maximele vor fi de 18 – 20 de grade, în timp ce în Dobrogea se vor opri la 14 – 16 grade.

image

image

PRECIPITAȚII:

– începând cu după amiaza zilei  de mâine, ploile își vor face apariția în zona Dobrogei, însă vor fi slabe cantitativ și pe arii relativ restrânse.

image

VÂNT:

– scenariul zilelor precedente, cu vânt intens pe partea de sud est a țării, se va păstra și mâine, cel puțin până spre orele serii, când va mai scădea ca și putere, Viteze atinse vor putea fi și de 50 km/h.

image

ZĂPADĂ:

– încălzirea vremii va face ca puținul strat de zăpadă care mai este prezent acum, mai ales în zona nordică, să dispară și el destul de repede.

image

CONCLUZII:

– trecem de la o stare la alta. Urmează o noapte deosebit de rece pentru perioada aceasta, numai că imediat după ne îndreptăm spre o încălzire treptată, dar sigură, ce va aduce temperaturi și de 23 – 25 de grade în zilele următoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *