prognoze

Prognoză meteo 30 septembrie – noapte friguroasă, zi plăcută

TEMPERATURI:

– vom avea parte de o noapte rece pentru această perioadă într-o bună parte din țară. Astfel, în zona montană, în mare parte din Moldova, Transilvania, chiar și în zona Subcarpaților sau Banat și Crișana, temperaturile minime vor pleca de la un 1 – 2 grade spre 7 – 8 grade. În sudul extrem, în SE Moldovei Dobrogea, minimele vor avea valori de 10 – 12 grade. Maximele zilei, în ușoară creștere, vor ajunge la 13 – 14 grade în Moldova, 14 – 15 grade în Transilvania, zona Subcarpaților și Dobrogea. Cele mai ridicate maxime vor fi atinse în sudul țării și în Banat și Crișana, acolo unde vom avea chiar și 17 – 18 grade.

image

image

PRECIPITAȚII:

– ploile, după ce au fost principalul actor al zilelor trecute, iau o pauză mâine, ele urmând ca doar izolat și nesemnificativ să mai fie prezente în zona de sud – vest a țării.

image

VÂNT:

– și pe parcursul zilei de mâine, vântul va continua să sufle cu putere mai ales pe partea de sud-est a țării, acolo unde vitezele la rafală pot ajunge și la 55 – 60 km/h.

image

ZĂPADĂ:

– în zonele montane înalte, ziua de azi a fost una de iarnă veritabilă, astfel că avem deja locuri cu un mic strat de zăpadă. Modelul celor de la Rometex ne spune ceva chiar și de peste 20 cm, dar nu cred că s-a depus atât de mult.

image

CONCLUZII:

– urmează o noapte rece, iar apoi o zi cu temperaturi mai ridicate decât azi și fără ploi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *