prognoze

Prognoză meteo 29 septembrie – de la vară la iarnă

TEMPERATURI:

– noaptea care urmează va fi una rece pentru perioada în care ne aflăm, mai ales în zonele montane, Moldova și Transilvania, acolo unde valorile de temperatură vor pleca de la 1 – 2 grade în zonele montane înalte, până la maxim 8 – 10 grade. Nici în restul țării, minimele nu vor mai urca mai sus de 11 – 13 grade. Doar izolat, în sudul extrem și Dobrogea se pot atinge și 14 grade. În București, minima va fi în jurul valorii de 13 grade. Diferențele dintre temperaturile minime și cele maxime vor fi practic insesizabile, de doar 2-3 grade în plus, caracterizând în continuare o vreme rece pentru data din calendar. Vor fi 10 – 13 grade în zona Moldovei, 12 – 14 grade în zona Subcarpaților, Banat, Oltenia și Dobrogea. Cele mai ridicate valori le vom avea în vestul extrem, 15 – 16 grade, valori care pot fi întâlnite, izolat, și în sudul Munteniei. La București, maxima zilei se va apropia de 13 – 14 grade.

image

image

PRECIPITAȚII:

– la începutul nopții, ploile vor mai fi prezente, mai ales pe zona de sud-est a țării, dar și pe Orientali. Odată cu intrarea în zi, intensitatea acestui val de ploi va scădea, însă un nou front de precipitații, format în bazinul Mării Negre, va afecta preț de câteva ore zona Dobrogei. Odată cu apropierea serii, precipitațiile vor dispărea. Nici în București ploile nu vor lipsi pe parcursul zilei de mâine.

image

VÂNT:

– rafalele puternice de vânt au fost prezente pe tot parcursul zilei de ieri pe zona de sud-est și vor rămâne de interes, tot în același areal, și pe parcursul nopții și zilei care urmează, accentuând senzația de frig. Se vor putea atinge rafale și de peste 50 – 55 km/h. În București, viteza vântului nu va trece de slab.

image

ȘANSE ZĂPADĂ:

– ceea ce până mai ieri era doar un punct, stingher, de fulguieli, mâine prinde curaj și acoperă o arie mai extinsă a Orientalilor. Iarna începe să nu mai pară atât de departe. Nu sunt excluse manifestări de iarnă nici în zona de peste 2000 de m a Meridionalilor.

image

CONCLUZII:

– o zi cu valori de temperatură normale mai degrabă pentru final de noiembrie și cu ploi pe arii extinse. O vreme de stat acasă, în mod clar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *