prognoze

Prognoză meteo 28 septembrie 2015 – frig, ploi, fulgi de zăpadă

TEMPERATURI:

– temperaturile minime, în scădere față de ziua precedentă, vor avea valori de la 7 – 9 grade în zonele montane, la 11 – 13 grade în Moldova, 10 – 12 grade în Maramureș, Transilvania, Banat și Crișana. Cele mai ridicate valori nocturne vor fi în Oltenia, Muntenia și Dobrogea, acolo unde vor ajunge și la 14 – 16 grade. Lucrurile nu se vor schimba foarte mult în ceea ce privește valorile maxime, ele rămânând practic la aceleași valori cu minimele, o creștere urmând să avem doar pe zona de sud est, acolo unde, izolat, se vor atinge și 20 – 21 de grade. Aceste valori de temperaturi vor caracteriza o vreme mai rece decât normalul perioadei.

image

image

PRECIPITAȚII:

– ploile rămân în peisaj și pe parcursul zilei de mâine și nu vor ocoli nicio zonă a țării. La începutul nopții vor fi prezente în nord, nord-vest, centrul țării, zonele montane și estul Moldovei. Pe parcursul zilei vor acoperi și sudul țării, acolo unde și cantitățile vor fi mai însemnate. La finalul intervalului de prognoză, după cum arată și graficul 2, cele mai importante cantități de apă vor fi înregistrate în nordul Munteniei și zonele montane, acolo unde se pot atinge și 75 l/mp

image

image

VÂNT:

– din tot acest peisaj bacovian nu avea cum să lipsească. Încă de la începutul nopții, vântul va prezenta intensificări susținute în zona de sud est a țării, acolo unde se pot ajunge și la rafale de 55 – 60 km/h. Iar rafalele extrem de puternice vor continua pe tot parcursul zilei.

image

ȘANSE ZĂPADĂ:

– există șanse ca mâine noapte, în nordul extrem al țării, să putem vorbi de ninsoare slabă și de un 0.5, 1 cm strat de zăpadă.

image

CONCLUZII:

– ziua de mâine reprezintă începutul unei perioade de cel puțin 72 de ore de vreme ce schimbă total foaia cu noi. De la temperaturi de vară trecem la temperaturi de sfârșit de noiembrie, început de decembrie. De la caniculă trecem la zăpadă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *