prognoze

Prognoză meteo 27 septembrie – ploile, o constantă a zilei

TEMPERATURI:

– minimele nopții care urmează vor continua să fie plăcute, chiar mai mari decât normalul perioadei, mai ales pe sud est.  Vom avea 14 – 16 grade în Moldova,  8 – 11 grade în Transilvania, 11 – 12 grade în Banat și Crișana, 14 – 16 grade în zona deluroasă a Munteniei. Cele mai mari valori vor fi atinse pe sudul țării, al Moldovei, în zona sud –estică și Dobrogea: 16 – 18 grade, izolat chiar 19. Maximele, în scădere, nu vor mai atinge 26 – 27 de grade decât în mod izolat, în sud – estul extrem. În rest, vom avea valori de 18 – 20 de grade în Moldova, 16 – 17 grade în dealurile Subcarpatice, Banat, Crișana, cu 22 – 24 de grade în sudul extrem. 

image

image

PRECIPITAȚII:

– pe parcursul nopții, ploile vor fi prezente mai ales pe zona de sud și centru a țării, dar și pe partea de sud-vest. Odată cu înaintarea în zi, acestea vor cuprinde și Moldova, sud-estul țării, iar spre seară și Transilvania. Alte modele de precipitații dau o acoperire mult mai mare a ploilor și cantități moderate pentru centrul, estul țării dar și pentru nordul Munteniei.

image

image

image

image

VÂNT:

– pe tot parcursul zilei de mâine, vântul va fi prezent mai ales pe zona estică, sud-estică, dar, odată cu intrarea în seară, intensificările vor deveni mult mai puternice, putând ajunge, la rafală, chiar la viteze de 45 – 50 km/h.

image

FURTUNI:

– pe parcursul zilei de mâine, valorile CAPE vor fi foarte mici, inexistente chiar, doar pe sud-estul extrem urmând să ajungem, izolat, la un 300 – 400 J/G. Tot pe SE extrem, Dobrogea, vom avea și valori negative ale LI, spre –2, –3 grade. Cum spre orele serii sunt așteptate și precipitații în zona aceasta, este posibil să avem șansa la niște fenomene convective, dar nu extrem de spectaculoase.

image

image

CONCLUZII:

– ploile continuă și mâine, însă ne vom bucura, cel puțin pentru încă o zi, de temperaturi plăcute.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *