prognoze

Prognoză meteo 25 septembrie 2015 – vreme caldă, ploi multe

TEMPERATURI:

– minimele nopții care urmează vor avea următoarele valori: 16 grade – 18 grade în Moldova, 15 – 17 grade în Maramureș și Transilvania, 10 – 13 grade în zona montană, 15 – 17 grade în zona Subcarpaților și părți din Banat și Crișana. Cele mai ridicate valori vor fi, pe arii extinse din Oltenia, Muntenia, Dobrogea, sudul Moldovei, și izolat, Banatul extrem, acolo unde se vor atinge și 18 – 20 de grade. Dacă în zona de vest, nord – vest a țării, maximele vor marca o scădere, ajungând la valori de 22 – 23 de grade și chiar de 20, izolat în zona Olteniei, în Transilvania, estul Olteniei, Muntenia, Dobrogea și Moldova, valorile de temperaturi vor fi în continuare de vară, cu maxime de 26 – 27 de grade, spre 30 chiar, în sudul extrem.

image

image

PRECIPITAȚII:

– la începutul intervalului de prognoză, precipitațiile vor fi prezente mai ales pe partea de vest a țării și în zonele montane. Ulterior vor cuprinde și Moldova, nordul țării, urmând ca spre seară să fie de interes mai ales pe zona Olteniei. Unele modele meteo dau cantități mai importante de apă mai ales pe zona Olteniei, vestul Munteniei, acolo unde ne putem apropia de 25 de l/mp. Alte modele, cum ar fi GFS, nu sunt atât de darnice.

image

image

VÂNT:

– vântul va prezenta intensificări pe zone de est, unde vitezele se vor apropia de 20 – 25 km/h. Pe litoral, viteza vântului poate trece de 30 – 35 km/h.

image

FURTUNI:

– pentru ziua de mâine, valorile CAPE vor fi de peste 600 J/Kg, în multe zone din țară, mai ales după orele după amiezii. În nordul Moldovei ne putem apropia chiar de un 800 J/KG. LI va avea valori negative în toată țara, de până la –3 spre –4 grade. Șansele însă pentru fenomene convective severe sunt destul de mici. Cel mai probabil fenomen sever urmând să fie ploaia torențială.

image

image

CONCLUZII:

– o nouă zi cu ploi, pe arii extinse, dar în continuare cu temperaturi ridicate, chiar de vară.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *