prognoze

Prognoză meteo 24 septembrie 2015 – vară la temperaturi, toamnă la precipitații

TEMPERATURI:

– minimele nopții care urmează vor avea valori cuprinse între 11 – 13 grade în zonele montane, 15 – 16 grade în interiorul Transilvaniei, până la 17 – 18 grade, temperaturi ce vor fi întâlnite pe arii extinse în Banat, Crișana, Oltenia, Muntenia,Moldova dar și Dobrogea. Maximele zilei vor caracteriza, în continuare, în toată țara, un regim termic de vară, cu valori de temperaturi de la 23 de grade în zonele montane, 24 de grade în zona Subcarpaților, până la 27 – 29 de grade în Banat, Crișana, Oltenia, Muntenia, Moldova și Dobrogea.

image

image

PRECIPITAȚII:

– ploile vor pune încet dar sigur stăpânire pe toată țara. Cantitățile de apă nu vor fi foarte mari, urmând să avem maxim 15 litri / mp în 24 de ore în sud – estul țării și nordul Munteniei.

image

VÂNT:

– odată cu apariția precipitațiilor, pe zona estică a țării va începe și vântul să prindă un pic de putere, aceasta fiind practic singura zonă din țară unde acestea va fi prezent.

image

FURTUNI:

– mai ales spre orele prânzului, pe zona Moldovei și nordul țării, valorile CAPE vor fi la 500 – 600 J/KG. Valorile LI va atinge un –3 spre –4 grade. Precipitațiile sunt și ele anunțate, astfel că parametrii pentru apariția unor fenomene convective sunt îndepliniți.

image

image

CONCLUZII:

– încet dar sigur ne pregătim să facem loc toamnei cu tot tacâmul ei de fenomene. Prima care își face simțită prezența este ploaia, care va traversa practic întreaga țară.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *