prognoze

Prognoză meteo 23 septembrie 2015 – încă cald pentru această perioadă

TEMPERATURI:

– noaptea care urmează se va păstra plăcută ca și temperaturi în toată țara. Minimele vor pleca de la valori de 7-9, 10 grade în zonele montane, spre valori de 13 – 14 grade în Moldova, Transilvania. 14 – 15 grade vor fi și în zonele deluroase din sud-vestul țării. Valorile nocturne cele mai ridicate le vom avea Banat, Crișana, Oltenia, Muntenia și Dobrogea, locurile din țară unde vom avea și valori de 17 – 18 grade. Ziua de mâine, din punct de vedere al temperaturilor maxime, va fi una cu valori de vară, maximele urmând să fie în toată țara, exceptând zona montană cu ale ei 22 – 23 de grade, de peste 25 de grade. Banatul. Crișana, sud –estul țării, Transilvania, vor avea chiar și valori de 29 – 30 de grade. În Maramureș, zona Subcarpaților, vom avea temperaturi de 26 – 27 de grade.

image

image

PRECIPITAȚII:

– GFS dă ce șanse la câteva ploi, spre finalul intervalului de prognoză de mâine, pe zona sudică și centrală a țării,dar și în zona Orientalilor. WRF nu este la fel de darnic și nu arată pic de strop de ploaie mâine la noi în țară.

image

image

image

VÂNT:

– vântul va sufla cu viteze de până la 30 km/h, mai ales spre orele dimineții, în zona de sud a țării, după care, pe parcursul zilei, până și aceste adieri vor înceta.

image

FURTUNI:

– valori CAPE și de 400 – 500 J/KG vor fi pe arii extinse din zona de est, sud – est a țării. LI va avea și el valori bune, chiar și de –5 spre –6 grade. Pe zona Orientalilor am putea avea șanse la un mic spectacol, ultimul din acest an.

image

image

image

CONCLUZII:

– o zi caldă în mare parte din țară, cu șanse mici de precipitații, o bună ocazie să ne bucurăm de plimbări.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *