prognoze

Prognoză meteo 22 septembrie – zi plăcută de toamnă

TEMPERATURI:

– noaptea care urmează va fi una cu temperaturi plăcute, de la 9 – 11 grade în zonele montane, la 11 – 13 grade în Moldova, 12 – 13 grade în Transilvania, 12 grade în Maramureș, 12 – 15 grade în Banat și Crișana. Vom avea 14 – 15 grade în Dobrogea, iar cel mai cald urmează să fie în Muntenia și Oltenia, cu 15 – 17 grade. Maximele zilei vor fi cuprinse între 22 – 23 de grade în Moldova, Maramureș, Transilvania, și 27 – 28 de grade pe zone din Banat, Oltenia, Muntenia și nordul Moldovei. Aceleași valori maxime de 27 de grade le vom avea și în Dobrogea.

image

image

PRECIPITAȚII:

– odată cu revenirea alături de noi și a celor de la Rometex, iată și cum se prezintă situația precipitațiilor pentru ziua de mâine: șanse mult mai slabe de a avea ceva precipitații față de zilele precedente.

image

image

VÂNT:

– la începutul nopții vântul va fi extrem de intens pe zona de sud est, cu viteze și de 30 – 35 km/h. Odată cu apropierea orelor amiezii, și pe partea de sud se va simți mai intensă adierea lui. Seara zilei de mâine va duce și la liniștirea vântului.

image

ȘANSE FURTUNI:

– valorile CAPE vor fi destul de scăzute, doar pe zonele montane urmând să avem ceva valori de 200 – 300 J/Kg. LI de –1 spre –3 și ceva șanse, destul de mici însă, de precipitații, pot aduce ceva fenomene surpriză, mai ales pe Apuseni.

image

image

CONCLUZII:

– ziua de mâine va fi una liniștită, o zi de toamnă frumoasă, de care ar fi bine să ne bucurăm, ținând cont de faptul că ploile vor deveni o prezență mult mai intensă după mijlocul acestei săptămâni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *