prognoze

Prognoză meteo 18 septembrie – recorduri de temperatură

TEMPERATURI:

– minimele nopții care urmează vor marca o vreme tropicală pentru zonele de vest și sud extrem, acolo unde temperaturile se vor situa la valori de 22 – 23 de grade. În restul țării, minimele nocturne vor avea valori de la 16 – 18 grade, excepție făcând zona montană, acolo unde vom avea minime de până la 13 grade. Maximele zilei vor depăși recordurile istorice ale zilei în multe zone, ținând cont de faptul că în toată țara va fi atins pragul de caniculă. 33 de grade în Moldova, 32 de grade în Maramureș, 33 – 34 de grade în sudul țării, sau cele 36 de grade din vestul țării și din Transilvania, reprezentând temperaturi maxime de mijlocul lui iulie, nicidecum de a doua decadă a lui septembrie.

image

image

PRECIPITAȚII:

– nici pentru ziua de mâine nu sunt anunțate precipitații pe teritoriul României.

image

VÂNT:

– vântul va continua să își facă simțită prezența cu mai mult de o adiere în zonele vestice și estice ale țării, iar spre seară, izolat și în sudul țării.

image

ȘANSE FURTUNI:

– chiar dacă vom avea valori CAPE foarte ridicate ( chiar și de peste 1500 J/KG) cu un LI negativ (-3 spre –4), lipsa precipitațiilor face ca speranța noastră de a avea niște furtuni frumoase să rămână doar o iluzie.

image

image

CONCLUZII:

– ziua de mâine va fi una greu de suportat din punct de vedere termic, cu temperaturi caniculare, cu indicele de confort termic ce va depăși și valori de 80 de unități și fără precipitații.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *