prognoze

Prognoză meteo 17 septembrie – caniculă, monșer…

TEMPERATURI:

– noaptea care urmează va fi în continuare tropicală în vestul țării, Banatul și Crișana urmând să aibă minime de 22 – 23 de grade. Cald va fi și în sudul țării, unde se vor atinge temperaturi de 17 – 19 grade. În Moldova, Transilvania, nordul Munteniei și Dobrogea vom avea valori minime de la 14 la 17 grade.  Ziua de mâine va aduce, mai mult ca sigur, recorduri de temperatură pentru multe zone din țară, pentru ziua de 16 septembrie. În toată țara vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit, cu maxime de 9 – 30 de grade pe arii extinse din Moldova, Muntenia, Dobrogea. Foarte cald va fi și în Transilvania, unde se vor atinge 32 – 33 de grade, la fel ca și în Oltenia și sudul extrem al Munteniei. Cele mai mari temperaturi vor fi atinse în Banat și Crișana, 34 – 35 de grade.

image

image

PRECIPITAȚII:

– ploile sunt foarte departe de noi. Nicio șansă de precipitații în următoarele zile

image

VÂNT:

– vântul va sufla cu ceva mai mult decât o adiere pe arii extinse din vestul și estul țării, mai ales până la orele după amiezii. Vitezele atinse vor fi în jur de 30 = 40 km/h

image

ȘANSE FURTUNI:

– valorile CAPE nu vor fi foarte ridicate. LI va avea valori negative pe vestul țării, mai ales la orele dimineții. Ploi lipsă. Nu prea avem nici cele mai mici șanse de furtuni.

image

image

CONCLUZII:

– începând de mâine, valorile de temperatură vor cunoaște o creștere abruptă, ajungând să depășească pragul de caniculă, mai ales în câmpia de vest.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *