prognoze

Prognoză meteo 16 septembrie 2015 – zile de vară în plină toamnă

TEMPERATURI:

– deși suntem la jumătatea lui septembrie, iată că putem vorbi, pentru noaptea ce urmează, de valori de temperatură ce vor caracteriza o noapte tropicală. Va fi cazul în vestul țării, Banatul și Crișana urmând să aibă o noapte cu valori de 21 de grade. Cald va fi și în Oltenia și sudul Munteniei, unde vom avea temperaturi de 16 – 18 grade. În restul țării vom avea valori de 14 grade în Maramureș, 14 – 15 grade în Moldova, 12 – 14 grade vor fi și în Transilvania și în dealurile Subcarpatice. În Dobrogea vom avea minime de 14 grade. Temperaturile maxime vor marca în continuare o vreme mult prea caldă pentru această perioadă, aproape caniculară. În vestul țării vom atinge chiar 32 – 34 de grade. Cald va fi și în Transilvania cu 29 – 31 de grade. Nordul Moldovei, unde în mod normal ar trebui să avem 18 – 20 de grade, vom avea 27 de grade. În sudul țării vom atinge și 28  – 29 de grade.

image

image

PRECIPITAȚII:

– ploile vor continua să fie o simplă amintire pentru aceste zile.

image

VÂNT:

– vântul va fi prezent, cu intensificări chiar susținute în anumite momente, în nordul extrem al țării, dar și in vest. Vitezele maxim ce vor putea fi atinse sunt de 30 – 40 km/h

image

ȘANSE FURTUNI:

– chiar dacă vom avea valori CAPE bune în nordul țării (izolat chiar și de 1500 J/KG), chiar dacă vom avea și un LI cu valori de 0 spre –3, tot va lipsi ingredientul principal, ploaia.

image

image

CONCLUZII:

– o nouă zi mult mai potrivită unei zile de vară decât pentru a doua jumătate a lui septembrie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *