prognoze

Prognoză meteo 13 septembrie – adio vreme de toamnă, să fie soare !

TEMPERATURI:

– minimele  vor avea valori de la 7 – 9 grade în zonele montane, 11- 13 grade în Moldova, 11 grade în Transilvania și zona Subcarpaților, 14 – 16 grade în Oltenia și Muntenia, respectiv 16 grade în Banat și chiar 18 grade pe litoral. Temperaturile maxime, în creștere, vor avea valori  de la 19 – 20 de grade în zonele montane, la 22 – 23 de grade pe arii extinse din Muntenia, Moldova, Transilvania, Maramureș, urmând ca valorile cele mai ridicate să fie de 25 – 26de grade în sudul extrem, sudul Moldovei și Dobrogea. În vestul extrem putem avea și valori de 27 – 28 de grade.

image

image

PRECIPITAȚII:

–  unele modele meteo dau precipitațiile ca fiind absente mâine din peisajul țării noastre. Iar acesta pare a fi scenariul pentru toată săptămâna care urmează. Doar WRF face notă discordantă și anunță ceva precipitații pe nordul țării pentru mâine.

image

image 

VÂNT:

– la începutul nopții,vântul va mai avea unele intensificări în sud estul țării, dar în scădere ca intensitate, cu viteze de până la 20 – 30 km/h. Pe parcursul zilei, intensificări vor apărea și pe nordul țării, dar, izolat, și în sudul țării.

image

ȘANSE NINSORI:

– unele modele meteo dau ceva șansă de ninsori, mâine, pentru Franța, Danemarca, sudul Marii Britanii, Elveția, Irlanda, Sardinia, Austria, Germania, Finlanda, Chiar dacă vor fi poate doar fulguieli, e semn că iarnă bate la ușă.

image

CONCLUZII:

-ziua de mâine aduce o ameliorare din toate punctele de vedere, iar în unele zone temperaturile vor fi chiar mai mari decât mediile perioadei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *