prognoze

Prognoză meteo 08 septembrie 2015 – toamnă cu dimineți reci

TEMPERATURI:

– minimele nopții ce urmează ne vor aduce aminte, în unele zone, că deși toamna abia a început, nici iarna nu este departe. Cele mai scăzute temperaturi, mult sub media perioadei, vor fi de la 2 – 4 grade în zonele montane și nordice extreme, 7 – 8 grade în Transilvania, Crișana, 9 – 11 grade în Moldova și Banat. Sudul țării va avea minime de la 10 –  11 grade în zonele deluroase, 14 – 15 grade în sudul extrem, urmând ca cele mai ridicate valori urmând să fie în Dobrogea, 16 – 18 grade. Temperaturile maxime vor caracteriza o vreme normală pentru perioada în care ne aflăm. 15 – 16 grade în zonele montane, 17 – 19 grade în Transilvania, 20 – 21 de grade în Crișana și Banat, 16 grade în Maramureș, 18 grade în nordul Moldovei, 20 – 23 pe arii extinse din Moldova, Muntenia și Oltenia. Cel mai cald va fi în sudul extrem și Dobrogea, cu maxime de 24 –2 5 de grade.

image

image

PRECIPITAȚII:

– modelele meteo dau ceva șanse de precipitații, slabe cantitativ, pe partea nordică a țării.

image

image

VÂNT:

– jet streamul care a adus în țara noastră intensificările din ultimele 2 zile, se pregătește să iasă din țara noastră, prin sud. Ca atare, intensificări de până la 30 – 35 km vom avea pe parcursul nopții doar în sudul țării și sudul Moldovei,

image

ȘANSE FURTUNI:

– CAPE inexistent. Lifted Index ușor pozitiv. Precipitații zero. Scenariul trist al unei zile fără șanse de furtuni.

image

image

CONCLUZII:

– începem ziua cu o dimineață extrem de rece în unele zone, dar temperaturile cresc și pe parcursul zilei ne apropiem de valori normale pentru perioada aceasta a anului. Șansele de precipitații: zero. O zi de toamnă frumoasă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *