prognoze

Prognoză meteo 07 septembrie – să fie toamnă !

TEMPERATURI:

– mult așteptata răcorire vine, iar într-o bună parte din țară, aceasta va aduce chiar un șoc termic puternic. Astfel, minimele vor avea valori de la 6 – 8 grade în Orientali și Transilvania, 10 –12 grade în Banat. Cele mai ridicate minime vor fi în sudul țării, sudul Moldovei și Dobrogea, de la 16 la 18 grade. Și maximele de mâine vor aduce o binemeritată răcorire, de la 12 grade în nordul extrem, 18 – 19 grade în Transilvania, 20 de grade în Banat, Crișana și dealurile subcarpatice, până la un 26 – 28 de grade în Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei si Dobrogea

image

image 

PRECIPITAȚII:

– puținele precipitații așteptate mâine vor fi prezente mai ales în nordul extrem și în nord vest. Modelul WRF dă ceva șanse și pentru nord-estul Moldovei.

image image

VÂNT:

– încă suntem sub influența jet streamului, astfel că, cel puțin la începutul nopții, vântul va continua să prezinte intensificări. În sudul țării vom avea viteze chiar și de 50 – 55 km/h, mai ales în sudul extrem. Viteze de 45 – 50 km/h vor fi pe arii extinse din Muntenia, sudul Moldovei, Dobrogea, Oltenia. În nordul țării, intensificările vor fi de până la 35 – 40 km/h.

image

ȘANSE FURTUNI:

– în zona nordică, unde sunt așteptate ceva precipitații, valorile CAPE vor fi foarte mici, de până la 300 J/KG. Nici valorile Lifted Index nu sunt promițătoare.

image image

CONCLUZII:

– canicula s-a dus, de data aceasta definitiv pe anul acesta. Pentru scurt timp ne părăsesc și ploile, astfel că vom avea o zi frumoasă de toamnă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *