prognoze

Prognoză meteo 03 septembrie 2015 – o nouă zi de toamnă, caniculară ca o zi de vară

TEMPERATURI:

– minimele nopții vor marca o scădere în zona nordică a țării, pe Orientali, în Transilvania și nordul Crișanei. În aceste zone vom avea valori de la 12 grade până la un 16 grade. Moldova și Dobrogea vor avea minime de 18 – 19 grade. Noapte tropicală, cu valori de peste 20 de grade vor avea în continuare cei din Banat și Muntenia, cu valori chiar și de 23 – 24 de grade, inclusiv în zona Bucureștiului. Temperaturile maxime vor rămâne ridicate pentru această perioadă în toată țara, caniculare chiar în unele zone. Oltenia și sudul extrem vor avea valori  de 36 – 38 de grade.Banatul, dealurile subcarpatice, mare parte din Moldova și Transilvania vor avea maxime de până la un 32 – 33 de grade. Cele mai ”răcoroase” zone vor fi cele din nordul extrem, unde vom avea 27 – 28 de grade.

image 

image

PRECIPITAȚII:

– chiar de la primele ore ale nopții, ploile vor fi prezente pe arii extinse din Transilvania. Apoi ele se vor duce și spre Bucovina. Abia spre seara zilei de mâine vor reveni, acoperind mare parte din Moldova, Crișana și Banat, dar și zona Orientalilor.

image

image

image

VÂNT:

– vântul va fi o prezență discretă pe parcursul zilei de mâine, chiar inexistentă în multe zone din țară.

image

ȘANSE FURTUNI:

– ziua de mâine se anunță promițătoare pentru vânătorii de furtuni. Valori CAPE de excepție, ajungând chiar și la peste 3000 J/KG în nordul Orientalilor. Pe toată Moldova, CAPE-ul va fi foarte ridicat, peste 1500 J/KG. Aceiași situație și în zona Transilvaniei, în timp ce pe Crișana și Banat vom avea CAPE de 500 – 700. Lifted Index va avea valori de spre –6 grade. 

image

image

CONCLUZII:

– ziua de mâine menține disconfortul cauzat de temperaturile caniculare în mare parte din țară, dar aduce și ploile mult așteptate, însoțite și de alaiul lor gălăgios, iar în zonele unde își vor face simțită prezența, se va și răcori.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *