prognoze

Prognoză meteo 2 septembrie 2015 – canicula nu ne părăsește

TEMPERATURI:

– minimele nopții vor avea valori de la 12 grade în zona Carpaților Orientali, 16 grade în zona nordică și în Transilvania până la valori de noapte tropicală, de peste 20 de grad, în Banat, Crișana, Muntenia și Dobrogea. A doua zi a lui septembrie ne va aduce noi valori caniculare, extreme, de până la 38 de grade în Oltenia, sud-estul Munteniei, 36 de grade în Moldova. În vestul țării, în Transilvania, Muntenia și Dobrogea vom avea în continuare valori de peste 33 – 34 de grade.

image

image

PRECIPITAȚII:

– pe parcursul zilei precipitațiile vor lipsi cu desăvârșire, însă, odată cu intrarea în seară, mai întâi în Crișana, iar apoi și în Transilvania, nordul țării și zone din sud vestul extrem vor beneficia de ceva precipitații. WRF nu e chiar așa optimist în ceea ce privește precipitațiile.

image

image

VÂNT:

– vântul va adia, pe parcursul zilei, mai ales în zona litoralului. Spre seară, odată cu apariția instabilității și a ploilor pe partea de nord – vest, acesta se va manifesta și sub forma vijeliilor.

image

ȘANSE FURTUNI:

– valorile CAPE vor fi optime pentru furtuni frumoase, pe partea de nord, vest, dar și sud vest, adică fix zonele unde așteptăm și ceva precipitații. CAPE-ul poate trece chiar și de 1500 J/KG, LI va fi și el spre 0 – -2. Așadar, avem condițiile, în parte din țară, să avem ceva furtuni frumoase.

image

image

CONCLUZII:

– în mare parte din țară, ziua de mâine va continua să fie un șoc termic, cu temperaturi greu de suportat. Există și primii vestitori ai unei schimbări, ploile ce își vor face apariția de cu seară.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *