prognoze

Prognoză meteo 1 septembrie 2015 – caniculă extremă

TEMPERATURI:

– noaptea ce vine cu greu se va putea spune că aduce toamna, ce calendaristic oricum pornește. Doar în zonele montane vom avea temperaturi de până la 16 – 17 grade, în restul țării va fi o noapte foarte caldă, tropicală chiar în Banat, Crișana, Oltenia și sudul Munteniei, unde minimele vor fi și de 24 – 25 de grade. Temperaturile maxime de mâine vor duce, fără doar și poate, la noi recorduri zilnice istorice pentru 1 septembrie. Valori de 36 de grade în Banat, Crișana, Muntenia, Dobrogea, Moldova. Chiar și în interiorul arcului carpatic vom ajunge spre astfel de valori de 34 – 36 de grade. Doar Orientalii să respire un pic mai bine, la un 28 – 29 de grade.

image

image

PRECIPITAȚII:

– nicio șansă de precipitații pentru mâine.

image

image

VÂNT:

– vântul va prezenta intensificări pe partea de vest, în Dobrogea dar și sudul Moldovei.

image

ȘANSE FURTUNI:

– valorile CAPE vor fi destul de bune in toată jumătatea nordică,în interiorul arcului carpatic, iar la granița cu Moldova am putea avea CAPE și de peste 1500 J/KG. Din păcate, lipsa precipitațiilor nu ne va oferi șanse de ceva furtuni. Valorile LI vor fi și ele pozitive (2-4 grade).

image

image

CONCLUZII:

– intrăm în prima zi de toamnă cu o zi caniculară ca în mijlocul lui iulie. Iar veștile continuă să fie triste și pentru perioada ce urmează.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *