prognoze

Prognoză meteo 27 august – sfârșit de august cu temperaturi de iulie

TEMPERATURI:

– minimele nopții care urmează vor pleca de la valori de 10 –12 grade în zonele montane, dar și în vestul Transilvaniei. Valori în jurul a 16 grade se vor atinge pe arii extinse în zona Transilvaniei, zona Subcarpaților și Dobrogea. Cele mai ridicate valori ale nopții, la limita unor nopți tropicale, vom avea în sudul țării și Banat. Ziua de mâine va fi una greu de respirat pentru această perioadă. Puține vor fi locurile, mai bine zis doar nordul extrem și Carpații Orientali, unde valorile de temperatură se vor opri la 27 – 28 de grade. În restul țării, temperaturile se vor apropia pe arii extinse de 32 de grade.

image

image

PRECIPITAȚII:

– singurele locuri unde sunt așteptate ceva precipitații mâine sunt nordul țării și zona Apusenilor. WRF, generos, ca de obicei, dă ploi pe zone extinse din Orientali, dar și pe Transilvania și nord-vestul Munteniei.

image

image

VÂNT:

– vântul va lipsi din peisajul țării noastre, iar atunci când va decide să vină, o va face prin câteva adieri nesemnificative.

image

ȘANSE FURTUNI:

– dacă ne raportam la modelul WRF de ploi, valorile CAPE pe Orientali vor fi optime pentru fenomenele convective, ajungând chiar și la valori de peste 1000 J / KG. LI nu pare a scădea sub 0. Ceva șanse de furtuni, nu foarte mari, există.

image

image

CONCLUZII:

– același scenariu ca și zilele precedente. Temperaturi ridicate, ploi foarte puține, pe arii foarte mici. Vara nu se lasă dusă cu una, cu două.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *