prognoze

Prognoză meteo 26 august – la limita caniculei

TEMPERATURI:

– minimele nopții care urmează ne vor readuce aminte de nopțile tropicale peste care cu greu am trecut în iulie și prima jumătate a lui august. Cele mai mici temperaturi nocturne vor fi în zona Carpaților Orientali, unde nu vor trece de un 8 – 10 grade. Apusenii aduc și ei o noapte cu doar 11 – 12 grade. Zona Subcarpaților va avea minime de 12 – 14 grade. Sudul țării, Moldova, Oltenia, Banatul și Crișana vor avea pe arii extinse valori de 16 – 18 grade, iar izolat, în Crișana, zone din Oltenia și zona Bucureștiului, vom avea chiar și 20 de grade. Maximele zilei vor ajunge în aproape toată țara la valori de peste 30 de grade, chiar 32, exceptând nordul extrem, unde se vor opri la un 28 – 29 de grade. Aceste valori termice sunt mult mai mari decât mediile perioadei.

 image

image

PRECIPITAȚII:

– singura zonă din țară unde este posibil să cadă precipitații, slabe cantitativ, este nordul țării, mâine seară. Scenariul precipitațiilor este confirmat de ambele modele meteo, GFS și WRF.

image

image

VÂNT:

– vântul își va face simțită prezența mai ales spre orele serii, în zona de sud-est a țării, fără intensificări notabile.

image

ȘANSE FURTUNI;

– în zona de nord a țării, acolo unde așteptate și puținele precipitații, avem valori convective destul de interesante; CAPE și de peste 1500 J / KG, LI de 0 spre –2.

image

image

CONCLUZII:

– trendul de creștere a temperaturilor continuă, ne apropiem de valori foarte mari pentru această perioadă a anului, ce vor fi atinse, cel mai probabil spre finalul săptămânii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *