prognoze

Prognoză meteo 25 august – cald, monșer !

TEMPERATURI:

– minimele nopții ce urmează se vor afla într-o creștere evidentă, astfel că mare parte din țară va avea parte de valori cuprinse între 16 și 18 grade. Singurele zone unde va fi mai rece vor fi zonele montane cu valori de 7 – 8 grade, nordul extrem și vestul Transilvaniei, cu valori de 11 – 12 grade. Maximele zilei vor pelca de la un 23 – 24 de grade în nordul țării, Bucovina, nordul Transilvaniei, 26 – 27 de grade în zona Apusenilor, 28 – 29 de grade în zona Subcarpaților, ajungând, în sudul țării, în Dobrogea, în Banat și Crișana, până la valori de 32 de grade.

image

image

PRECIPITAȚII:

– ziua de mâine poate aduce ceva precipitații, slabe cantitativ, după orele prânzului, prin Banat, apoi spre seară în Crișana și Oltenia. Asta spune modelul GFS. Mai puțin optimist, WRF nu prognozează precipitații pentru România mâine.

image

image

VÂNT:

– pe timpul nopții, vântul va fi activ, dar mai mult cu adieri, în zona Banatului, urmând ca pe parcursul zilei el să își mai facă simțită prezența doar pe litoral.

image

ȘANSE FURTUNI:

– aproape de 0, principalii indicatori de convectivitate fiind extrem de reduși.

image

image

CONCLUZII:

– temperaturi în creștere de la o zi la alta, precipitații aproape inexistente, vara își trăiește ultimele ei zile calendaristice, dar o face în forță.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *