prognoze

Prognoză meteo 23 august – se întoarce vara

TEMPERATURI:

– minimele nopții vor avea valori de la 4 – 5 grade în zonele montante înalte, 10 –12 grade în Bucovina și Transilvania, până la 14 – 16 grade în Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia și Moldova. Minime ceva mai ridicate, de până la un 17 grade, vor fi posibile pe litoral. Maximele zilei, mai ridicate decât în zilele precedente, vor pleca de la un 20 de grade în nordul țării, 24 – 25 de grade în Banat, Crișana, dealurile Munteniei, sudul Transilvaniei și centrul și nordul Moldovei, urmând să ajungem chiar și la 28 – 29, izolat chiar 30 de grade, în Oltenia, sudul Munteniei, sudul Moldovei și Dobrogea.

image

image

PRECIPITAȚII:

– ploile, atât de binevenite după o perioadă extrem de lungă de secetă, vor dispărea încet din peisaj. La începutul nopții ele se vor mai regăsi, punctiform, în zona Banatului și Crișanei, a Transilvaniei (vestul Transilvaniei și zona montană) și Dobrogea. Asta conform GFS. WRF dă vestul țării ca fiind sub persistența ploilor până spre orele prânzului.

image

image

VÂNT:

– după ce în ultimele zile a fost o prezență extrem de activă pe teritoriul țării noastre, vântul își pierde și el din putere, adierea sa urmând să mai fie simțită mai ales în Moldova și pe SE țării.

image

ȘANSE FURTUNI:

– valorile principalilor indicatori de furtuni vor fi foarte mici, doar în zona Crișanei fiind posibil ca, în jurul prânzului, să avem valori CAPE peste 1000 și un LI în jurul a –2. Dar, cu toate acestea, șansele unor furtuni vor fi destul de mici. Estofex a inclus zona Banatului în avertizarea de mâine privitoare la fenomene electrice severe.

image

CONCLUZII:

– mâine se anunță o zi mai caldă și cu precipitații pe arii mult mai restrânse și mai puțin importante cantitativ. Vara, pentru cei cărora le era dor, revine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *