prognoze

Prognoză meteo 22 august – scăpăm, încet, de frig

TEMPERATURI:

– temperaturile minime se vor situa în limitele normale ale perioadei, plecând de la un 2-3 în zonele montane înalte, Bucovina, 12 grade în zona Moldovei și vestul Transilvaniei, ajungând la 14 – 16 grade în vestul banatului, Crișanei, în Oltenia, Muntenia și Dobrogea. În zona Subcarpaților temperaturile minime vor fi în jurul valorii de 13 – 14 grade. Maximele zilei vor fi în jurul a 20 – 22 de grade, aceste valori urmând să fie atinse în Banat, Crișana, Maramureș, nordul Transilvaniei, sud estul Munteniei și Dobrogea. Aici, este posibil ca să avem și valori de temperatură un pic mai ridicate, de 25 – 27 de grade. În restul țării, adică Oltenia, dealurile subcarpatice ale Munteniei, Moldova și Bucovina,  temperaturile maxime vor fi în continuare sub valorile normale ale perioadei, caracterizând o vreme rece pentru această zi. Astfel, în toate aceste zone, maximele nu vor trece de un 16 – 17 grade.

image

image

PRECIPITAȚII:

– la începutul nopții, ploile se vor concentra mai ales în zona Munteniei și în vestul extrem al Crișanei și Banatului. Odată cu trecerea orelor vor cuprinde toată zona de sud, extinzându-se și pe sudul Moldovei, unde vor putea fi chiar și mai importante cantitativ. Spre seara zilei de mâine, ploile vor mai rămâne de interes pentru Crișana și pentru Transilvania.

image

image

image

image

VÂNT:

– viteza vântului va fi în continuare ridicată mai ales pe zona de sud – est și pe litoral, unde se pot atinge și 8 – 10 m/s.

image

ȘANSE FURTUNI:

– pe vestul țării avem în continuare niște parametrii ce pot da mici speranțe pentru dezvoltarea unor furtuni, cu valori CAPE de 300 – 500 J / KG și un LI de –5 grade. Valorile de temperaturi la 850 hPa vor fi mult mai scăzute decât în zilele precedente, cu valori de 16 – 18  grade pe zona de vest.

image

image

CONCLUZII:

– Vremea începe, încet, să revină la parametrii normali ai perioadei, chiar dacă și mâine vom avea zone din țară unde temperaturile vor fi sub normele perioadei. Ploile nu părăsesc nici ele spațiul geografic al României, ceea ce nu este rău, după atâta perioadă de secetă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *