prognoze

Prognoză meteo 20 august – vreme de noiembrie

TEMPERATURI:

– intrăm în noapte cu temperaturi normale pentru această perioadă, de până la 16 – 17 grade în sudul țării, cu valori mai scăzute pe zona montană, chiar și de 4 – 6 grade, dar și mai ridicate, de până la 20 de grade, pe litoral. Temperaturile maxime se vor menține în tendința acestei săptămâni, mai scăzute în zona montană (10 grade), 12 – 14 grade în interiorul arcului carpatic, până în 20 de grade în dealurile subcarpatice și mai ridicate spre sudul extrem al țării, de până la 27 – 28 de grade. Nu cred că se vor adeveri aceste temperaturi și pentru zona Bucureștiului, unde azi au fost doar 19 grade. Și în vestul țării, modelele meteo dau valori de peste 23 – 25 de grade.

image

image

image

PRECIPITAȚII:

– Un ciclon mediteranean mult mai bine conturat și cu precipitații consistente își face intrarea prin vestul țării. Precipitații vor cuprinde aproape toată țara și vor fi chiar importante pe o perioadă de 24 de ore.  Modelul WRF dă o zonă de risc foarte mare în Oltenia, unde, pe un interval de doar câteva ore sunt prognozate și precipitații peste 45 l / mp.

image

image

VÂNT:

– Vântul va prezenta intensificări pe tot parcursul zilei, intensificări ce în sudul țării vor fi chiar susținute, de peste 45 – 50 km / h

image

ȘANSE FURTUNI:

– chiar dacă nu ne place, trebuie să acceptăm că perioada convecțiilor și a furtunilor trece. Dovadă stau și zilele acestea, când valorile CAPE sunt mici, de până în 500 – 600 J / KG.  Ploile, cele ce vor mai veni, vor căpăta din ce în ce mai mult aspectul ploilor tomnatice, fără nicio sclipire.

image

CONCLUZII:

– și ziua de mâine se va încadra în peisajul tomnatic ce urmează să ne țină tot ce a mai rămas din această săptămână. Temperaturi scăzute, ploi, vânt, o vreme ce nu ar trebui să te scoată din casă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *