prognoze

Prognoză meteo 18 august – respirăm, ne răcorim

TEMPERATURI:

– după multe săptămâni în care cuvântul de ordine a fost caniculă și nopți tropicale, începem, încet dar sigur să redescoperim aerul. Noaptea care urmează va aduce temperaturi mai scăzute. Vom aveam minime de 6-8 grade în zonele montane, de 10 – 12 grade în interiorul arcului carpatic, de până la 16 grade în Subcarpați și până în 20 de grade pe sudul extrem. și sudul Moldovei. Temperaturile maxime vor pleca de la un 16 grade în nordul Moldovei, și vor ajunge la un 28 – 30 de grade în sudul extrem.

image

image

PRECIPITAȚII:

– ploile au început să își facă simțită prezența încă din cursul zilei de azi. Există, la acest moment, în vigoare, și un cod galben de ploi pentru o mare parte din țară. Precipitațiile vor continua și la începutul nopții, urmând ca mâine să se concentreze mai ales pe partea nordică și estică sud-estică a țării, acolo unde se așteaptă și cantități importante. Spre seara zilei de mâine ploile revin și pe zona Munteniei.

image

image

image

VÂNT:

– vântul va prezenta intensificări mai ales pe perioada ploilor, când ar putea lua și aspect de vijelie.

image

ȘANSE FURTUNI:

– valori CAPE extrem de ridicate ( de peste 1000 J/KG) vom avea în zona Munteniei, Dobrogei, Carpaților Orientali, dar, izolat, și pe zona de vest a țării. Valorile LI vor fi undeva în jur de 0 spre –2. Vom avea șanse, mai ales în estul Munteniei și sudul Moldovei și la apariția unor supercelule. Pericolul unor precipitații abundente, ce pot lăsa în urma lor viituri rapide, nu trebuie exclusă. Și grindina, de dimensiuni medii și mari, reprezintă un risc pentru ziua de mâine.

image

image

CONCLUZII:

– continuăm și ziua de mâine cu același trend de scădere a temperaturilor și de precipitații care pot uda o mare parte din țară.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *