prognoze

Prognoză meteo 12 august 2015

TEMPERATURI:

– noaptea ce vine va fi foarte greu de suportat pentru cea mai mare parte a țării temperaturile se vor situa peste 23 – 24 de grade, iar în zona sudică, acestea pot fi și de 25 – 26 de grade. Ceva mai respirabil va fi aerul în interiorul Carpaților, unde minimele nu vor urca mai sus de 15 – 16 grade. Maximele zilei vor fi pe arii extinse peste 36 de grade, izolat putând să se apropie chiar și de valori de 37 – 38 de grade. Disconfortul termic va fi și el accentuat.

image

image

PRECIPITAȚII:

– toată lumea așteaptă niște vești bune în ceea ce privește precipitațiile. Este una din cele mai lungi perioade din istorie în care lunile iulie și august să fie atât de sărace în ploi. Modelele meteo dau ceva semnale cu ploi abia spre mâine noapte, când în nordul țării și în Dobrogea își vor face simțită prezența stropii binefăcători.

image

image

VÂNT:

– și mâine vântul va continua să prezinte intensificări pe zona Dobrogei, afectând și litoralul.

image

FURTUNI:

– valori ridicate ale CAPE / CIN și LI vor fi doar în apropierea litoralului, în restul țării, cel puțin la cum arată modelele acum, șansele la furtuni puternice fiind destul de mici. Dar vremea poate fi surprinzătoare și putem avea dezvoltări rapide de nori convectivi, care nu sunt cuprinse acum în modele.

image

CONCLUZII:

– ziua de mâine va reprezenta vârful acestei săptămâni din punct de vedere al caniculei, cu temperaturi de peste 36 de grade pe suprafețe întinse. Ploile, chiar dacă pe unele modele sunt prinse, nu reprezintă o certitudine a zilei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *