prognoze

Prognoză meteo 11 august 2015

Despre vreme si vremuri

TEMPERATURI:

– minimele nopții vor rămâne în continuare ridicate pe sudul țării,sudul Moldovei și vestul extrem, zone unde minimele vor avea valori tropicale de 22 – 24 de grade. În interiorul arcului carpatic, nordul țării, valorile nocturne vor ajunge până la valori de 14 – 16 grade. Maximele vor fi în continuare foarte ridicate, descriind o vreme caniculară pentru aproape toată țara. Valori de 36 de grade vor fi posibile în sud est, în Oltenia și vestul extrem.

Screen Shot 08-10-15 at 08.38 PM Screen Shot 08-10-15 at 08.35 PM

PRECIPITAȚII:

– deși cu toții așteptăm vești bune legate de ploi, ziua de mâine nu va fi una din acele zile bune. Seceta continuă, iar singura oază de ploi, foarte slabe cantitativ, va fi spre miezul nopții de mâine, în sudul extrem. Asta cel puțin conform modelelor GFS. WRF vine cu vești ceva mai bune, și cu precipitații pe arii mai extinse și asta spre orele prânzului și după amiază.

Screen Shot 08-10-15 at 08.47 PM

VÂNT

– vântul va continua să sufle cu putere, agitând marea, pe litoral, dar și sudul țării va simți briza sa mai puternică

Screen Shot 08-10-15 at 08.49 PM

FURTUNI:

– după multe zile de apatie, se pare că, cel puțin conform modelelor WRF, mâine putem avea șanse de ceva furtuni, mâine după orele prânzului, în zonele montane dar și spre Oltenia.

Screen Shot 08-10-15 at 08.51 PM

CONCLUZII:

– ziua de mâine continuăm să ne topim la temperaturi caniculare, mult peste normalul perioadei. Iar veștile rămân la fel de proaste și pentru perioada următoare. În ceea ce privește precipitațiile, avem ceva discrepanțe între cele două modele GFS și WRF. Să sperăm că WRF va câștiga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *