prognoze

Prognoză meteo 10 august 2015

TEMPERATURI

– minimele nopții vor continua să fie greu de suportat pentru sudul țării și sudul Moldovei, locuri unde minimele nu vor coborâ sub 23 – 24 de grade. Și în vestul extrem vom avea aceeași situație. Interiorul arcului carpatic, zonele deluroase și nordul țării vor respira un aer mai răcoros, minimele urmând să plece de la un 8 – 10 grade, până spre un 16 – 18 grade. Maximele vor ajunge spre un 35 – 36 de grade în cea mai mare parte a țării, exceptând nordul țării unde se vor opri la un 28 de grade.

image

image

PRECIPITAȚII:

– în continuarea zilelor cu precipitații lipsă, care au accentuat seceta în toată țara, nici ziua de mâine nu va face excepție, șansele de a vedea vreun strop de ploaie fiind sub 0.

image

VÂNT:

– Singura veste bună a zilei de mâine este dată de vânt, care va continua să ne mai ofere un pic de aer, mai ales în sudul țării, dar și în Dobrogea și sudul Moldovei.

Screen Shot 08-09-15 at 06.32 PM

FURTUNI:

– lipsă precipitații. Valori CAPE / CIN și LI extrem de mici, nicio șansă la furtuni pentru mâine.

image

 

CONCLUZII:

– ne apropiem de a doua jumătate a lunii august, iar condițiile meteo cu care suntem deja familiarizați de la începutul lui iulie nu se schimbă: căldură sufocantă, precipitații foarte puține, disconfort termic extrem de ridicat. Iar veștile nu par deloc bune nici pentru restul acestei săptămâni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *