prognoze

Prognoză meteo 5 august 2015

TEMPERATURI

– minimele nopții ce urmează nu vor fi diferite față de cele de noaptea trecută. Sudul țării, sudul Moldovei și vestul extrem vor trece printr-o nouă noapte tropicală, cu temperaturi de 24 – 25 de grade. Interiorul arcului carpatic respiră la un 16 grade, în timp ce pentru dealurile subcarpatice ne vom apropia de un 20 – 21 de grade. Odată cu intrarea în zi, timp de respirat nu prea mai avem. Încă de la orele 06, temperaturile vor urca, în tot sudul țării spre 28 – 29 de grade, Iar maximele zilei vor ajunge foarte repede la un 35 – 36 de grade. În puține zone din țară, nordul Moldovei și zone izolate din vestul țării, vom avea temperaturi de 32 – 33 de grade.

image

PRECIPITAȚII

– pe parcursul nopții vor fi posibile precipitații slabe, ca de obicei în ultimele zile, în vestul țării. După orele prânzului, ploi slabe își vor mai face simțită prezența și în zona Dobrogei.

image

VÂNT

– poate singura veste bună a zilei de mâine este faptul că pe parcursul zilei, întâi în Moldova, apoi și în Dobrogea și sudul țării, vântul va mai oferi un pic de aer de respirat, prin mici intensificări, cu aspect de adieri.

image

FURTUNI

– în zonele unde sunt așteptate precipitații (vestul țării și litoral) valorile CAPE / CIN vor fi moderate, spre un maxim de 700 – 900 J / Kg, iar LI va fi undeva în jur de –3, –4. Așadar, sunt ceva șanse de dezvoltări convective.

image

CONCLUZII

– și ziua de mâine va fi una extrem de caldă, cu multe zone în care pragul de caniculă va fi depășit, ajungând chiar și spre valori de 38 de grade în sud vestul țării și sudul Moldovei. Precipitațiile își vor face și ele simțită prezența în vest și spre după amiază și în Dobrogea.

Leave a Reply

Your email address will not be published.